Re: Exekuce-oznámení exekutorovi o skonč
Podle mého názoru stačí exekutorovi jednou oznámit, že ten a ten zaměstnanec ukončil tehdy a tehdy pracovní poměr. A exekutor přece ví, které exepříkazy na něj vede.
To, že na některé exekuce se nesráželo, protože čekají v pořadí a na některé se sráželo a kolik zůstává deponováno - to píšu až na jeho přímou žádost o součinnost.
Re: Exekuce-oznámení exekutorovi o skonč
Přesně je to takto: §295 OSŘ
(2) Plátce mzdy musí oznámit soudu do jednoho týdne, že u něho přestal povinný pracovat. Zároveň zašle soudu vyúčtování srážek, které ze mzdy povinného provedl a vyplatil oprávněným a oznámí soudu, pro které pohledávky byl nařízen výkon rozhodnutí srážkami ze mzdy a jaké pořadí mají tyto pohledávky.
V dnešní době s raketově vzrůstajícím počtem exekuovaných zaměstnanců a vzrůstajícím počtem exekučních příkazů u těch exekuovaných je to naprosto neproveditelný požadavek.
A není mně jasné, že OSŘ přikazuje oznamovat soudu. Kdo z vás oznamuje ukončení poměru soudům a ne exekutorům?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
15. 9. 2016 9:48
Dobrý den, prosím zkušené o radu, já jsem to ještě nikdy nedělala:
Včera u nás skončil zam-nec PP. Má spoustu exekucí. Nyní musím do 1týdne oznámit, že už u nás nepracuje. Chtěla jsem se zeptat, zda si tuto povinnost mohu zjednodušit a když má u jednoho exekutora více exekucí, zda stačí oznámit jedním oznámením všechny exekuce, které má u jednoho exekutora? Musí toto oznámeni obsahovat i č.j. exekucí. Je toho hodně, ráda bych si to usnadnila, že bych napsala, že pan XY o naší spol. ABC ukončil PP dnem 14.9.
Stačí dále napsat u čekajících exekucí, že z důvodu dřívějších exekucí nebylo na exekuci sráženo?
Na 2 exekuce, na které se sráželo mám napsat výši srážek, ale bohužel se to nedá do 7dnů stihnout, protože mzdy za září se zpracovávají až v říjnu.
Je to asi banální dotaz, ale exekucí je asi 20.
Mockrát děkuji