Exekuce-oznámení exekutorovi o skonč.PP

• (neregistrovaný)

15. 9. 2016 9:48

Dobrý den, prosím zkušené o radu, já jsem to ještě nikdy nedělala:
    Včera u nás skončil zam-nec PP. Má spoustu exekucí. Nyní musím do 1týdne oznámit, že už u nás nepracuje. Chtěla jsem se zeptat, zda si tuto povinnost mohu zjednodušit a když má u jednoho exekutora více exekucí, zda stačí oznámit jedním oznámením všechny exekuce, které má u jednoho exekutora? Musí toto oznámeni obsahovat i č.j. exekucí. Je toho hodně, ráda bych si to usnadnila, že bych napsala, že pan XY o naší spol. ABC ukončil PP dnem 14.9.
    Stačí dále napsat u čekajících exekucí, že z důvodu dřívějších exekucí nebylo na exekuci sráženo?
    Na 2 exekuce, na které se sráželo mám napsat výši srážek, ale bohužel se to nedá do 7dnů stihnout, protože mzdy za září se zpracovávají až v říjnu.
    Je to asi banální dotaz, ale exekucí je asi 20.
    Mockrát děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 9. 2016 11:27

Kara (neregistrovaný)

Re: Exekuce-oznámení exekutorovi o skonč
      Podle mého názoru stačí exekutorovi jednou oznámit, že ten a ten zaměstnanec ukončil tehdy a tehdy pracovní poměr. A exekutor přece ví, které exepříkazy na něj vede.
      To, že na některé exekuce se nesráželo, protože čekají v pořadí a na některé se sráželo a kolik zůstává deponováno - to píšu až na jeho přímou žádost o součinnost.

• 15. 9. 2016 12:10

jasná. (neregistrovaný)

Ve lhůtě do 8 dnů musíte exekutorům sdělit, že zaměstnanec u vás přestal pracovat a provést předběžné vyúčtování. Po zpracování mezd pak pošlete skutečné vyúčtování, přesně vyčíslené. Takhle by to správně mělo být provedeno.

• 15. 9. 2016 16:26

Kara (neregistrovaný)

Přesně je to takto: §295 OSŘ
      (2) Plátce mzdy musí oznámit soudu do jednoho týdne, že u něho přestal povinný pracovat. Zároveň zašle soudu vyúčtování srážek, které ze mzdy povinného provedl a vyplatil oprávněným a oznámí soudu, pro které pohledávky byl nařízen výkon rozhodnutí srážkami ze mzdy a jaké pořadí mají tyto pohledávky.

V dnešní době s raketově vzrůstajícím počtem exekuovaných zaměstnanců a vzrůstajícím počtem exekučních příkazů u těch exekuovaných je to naprosto neproveditelný požadavek.
      A není mně jasné, že OSŘ přikazuje oznamovat soudu. Kdo z vás oznamuje ukončení poměru soudům a ne exekutorům?

• 15. 9. 2016 18:13

Líba (neregistrovaný)

Karo, OSŘ je č. 99/1963 Sb., tenkrát jsme znali exekutory jen z amerických filmů. Tedy ti z nás, kdo už nečůrali do plín. Hlavně, že se všechny zákony mění dvakrát do roka.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).