Re: EET
Také jsem to vše pročítala, ale stejně nerozumím, jsme sít obchodů s oblečením. Řeší se každá platba zákazníka (nepodnikatele)?
To bude dělat vše systém sám na prodejně, máme třeba 500 plateb denně hotově nebo kartou. Větinou kartou.
Co budu kolem toho muset delat já jako účetní?
Pro původní tazatelku: žádáte o odpověď od někoho proškoleného - co takhle si na nějaké školení sama dojít? Jistě je v zájmu zaměstnavatele (pokud účtujete jako zaměstnanec), aby vám nějaké školení zaplatil. Pro vás ve stavebnictví stačí počkat si třeba na začátek příštího roku, až se systém trochu rozběhne, první termín se vás netýká. Od kdy je to ve stavebnictví vám hledat nebudu, opravdu je to k nalezení na stránkách Fin. správy nebo www.etrzby.cz.
Re: ZET maloobchod
Spadáte do 2. etapy.
Každý pohyb hotovosti, do které počítá vrchnost i platbu kartou, musíte hlásit vrchnímu šmírákovi. Tak se vybere o 18 miliard do SR více, a to za to stojí, ne?
Záleží jaký SW si pořídíte. Pokud pouze nejlevnější, který umí jen bonzovat AB, tak z něho budete přenášet údaje do účetnictví.
Ale dodavatelé účetního SW slibují, že ZET propojí s účetním SW.
Hezký den!
řešíme ten samý problém, 2--3x do roka přijde nějaký kutil nebo i OSVČ(a ta doklad potřebuje) a potřebuje odkoupit drobný materiál - jedná se většinou o částky okolo pětistovky. Jelikož je většinou neznáme a máme obavy,že fakturu nezaplatí, proběhne platba v hotovosti.
No, zvidím to tak, že zřejmě těmto odběratelům holt už prodávat nic nebudeme........
Re: OT. EET
vystavíme fakturu na odebraný materiál s tím, že platba není převodem, ale hotově a uděláme příjem peněz do pokladny.
(no - do pokladničky, do které jsou jinak jen příjmy od zam-ců za stravenky a jinak jen výdaje z-ců za drobné nákupy. Vedení firmy si přeje co nejméně hotovostních operací........)
Re: ZET stavebnictví
aaa,
stavebnictví bude až ve 3. etapě.
Pokud budete inkasovat vydanou fakturu v hotovosti nebo kartou, tak se Vás ZET týká.
Jak bylo opakovaně napsáno, základní informace jsou na www.etrzby.cz
Doporučuji nastudovat i Metodický pokyn z 31.8.2016, protože to bude Bible pro berušky. Když něčemu nebudete rozumět, tak máte možnost napsat e-mail na GFŘ.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 9. 2016 12:57
Dobrý den dotaz,
společnost s.r.o. ve stavebnictví, běžně v roce vyfakturujeme x faktur z toho tak 5-6 jsou zaplacené v hotovosti.
Nechala jsem ať se zajímá společnost o tyhle novinky a teď mi položili otázku zda se jich to týka. Což upřímně netuším.
Může mi někdo proškolený nebo kdo má nějaké bližší info,odkaz cokoliv mi říci na koho se to tedy vztahuje?