Re: Zrušení prac.místa
Mně nesedí to slovo "BYLA jsem zaměstnaná". Tak pracovní poměr už skončil? Jakým způsobem? Nebo stále u něj ještě zaměstnaná jste? A už Vám dal výpověď? Nebo zatím pracujete (anebo jste doma třeba na rodičovské dovolené), ale stále jste zaměstnancem, a on jen řekl, že se bude obchod rušit, ale výpověď Vám ještě nedal? Upřesněte to.
Re: Zrušení prac.místa
Je více možností. Může třeba dojít k tomu, že se zaměstnavatelé dohodnou, že zaměstnanci budou převzati se všemi svými právy a povinnostmi, tzn. že jejich poměr by nekončil, platily by stále jejich pracovní smlouvy, pouze by se změnil zaměstnavatel. To se mohlo stát v případě, že ten tchán bude pokračovat v té šicí dílně. Pokud byste pod tímto novým zaměstnavatelem nechtěla být, mohla byste dát výpověď, ale nárok na odstupné by nebyl. Jestli ale ten provoz bude rušit a
Vy nechcete jít do zaměstnání ke tchánovi (přesněji - nepřistoupíte na dohodu o skončení bez uvedení důvodu s tím, že nastoupíte ke tchánovi), tak buď se s Vámi dohodne na ukončení z důvodu rušení zaměstnavatele (tj nárok na odstupné) nebo Vám dá výpověď (také nárok na odstupné).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 9. 2016 13:09
Dobrý den,byla jsem zaměstnaná v obchodě jako prodavačka.Zaměstnavatel svůj obchod ruší a nabídl nám,že nám zprostředkuje zaměstnání u firmy jeho tchána.Jedná se o šicí dílnu.Pokud tuto "náhradní "práci odmítnu je povinem mě vyplatit odstupné?Děkuji