Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 9. 2016 8:22
Dobrý den, prosím vás o pomoc.
Účtuji společnost, která kompletně zajišťuje služby pro společnosti se sídlem v EU i mimo EU.
Na budoucí služby přijme nejdříve zálohu - tu přesně v souladu se zák. o DPH § 24a odstavec 1, přiznávám v měsíci přijetí na řádku č. 21 přiznání DPH.
Samotná realizace služby je o několik měsíců posunuta. Takže se mi prakticky nikdy nerovnají vykázané hodnoty na souhrnném hlášení.
To posílám dle § 102 odst.
Opakovaně reaguji na výzvy, kde se na tento paragraf odkazují a ať podám SH. Já oponuji, že nedošlo k jeho naplnění a ať mi dají paragraf, proč mám do souhrnného hlášení hlásit jen přijatou zálohu...
Společnost vznikla v roce 2015, 3 různé měsíce z toho roku probíhala výzva k odst. pochybností na DPHv jednou i kontrola DPH, kde se to také řešilo. Výsledek kontrol je, že vše děláme přesně v dikci zákona a velmi pečlivě. Bylo mi nabídnuto místo na kontrolním, které jsem s díky odmítla.
Českých zákazníků má společnost velmi málo, ale subzakázky pro jednotlivé služby jsou zpracovány zde v ČR, měsíčně máme nadměrky.. předpokládám, že díky "kombajnu" jsme pod drobnohledem.
Ve středu tlf. z FÚ, že chtějí doložit souhrnné hlášení měsíce XX roku 2015, protože ho nemají. Přitom na ty měsíce mají vyjádření, proč nemají + zápisy kontrol.
Volala jsem se správkyní, ať se domluví na kontrolním s tou určitou paní, která tu kontrolovala a přečte si pořádně spis, že jsem na to již několikrát upozorňovala. Ona říká, že paní šéfová na kontrolním byla, tam jí to bylo stejně zodpovězeno, šéfová si stále trvá na svém.
Nevěří, že to tak má být. Chce si to nechat posvětit někým dalším nadřízeným.
Zatím nezačala kontrola, výzva atd.... ale poradíte mi, co dělat? Ráda bych měla klid na práci a ne stresovat.
Myslíte, že by bylo prospěšné si dojít udělat návštěvu na FÚ a podívat se do spisu?