Re: Nemocenská 1 den
No to je mi jasné, posílá to tam doktor.. proto se ptám? Jaký by to mělo dopadek? Díky.
Není mně jasné, na co se vlastně ptáte. Jaký dopadek? Má 1 den nemocenskou. Za tento den nedostane od zaměstnavatele náhradu (čili 0 Kč). Bude to vyloučený den jak v ELDP, tak v příloze k nemocenské (až ji někdy příště budete na OSSZ posílat). Teď na OSSZ nezasíláte nic, protože nemoc netrvala déle než 14 dní.
Jak píše Líba - třeba nechtěl vybírat dovolenou a radši si nechal napsat neschopenku na 1 den.
Pracuji zde teprve krátce, učím se za pochodu. Pán má dovolené právě dost, pracujeme v zemědělství, není moc času si jí vybrat, ale prostě ho to nenapadlo.. Je tu spousta chytrých lidí, kteří umí správně odpovědět, ale občas se tu odpovídá na to, co není potřeba.. Na vyloučené doby jsem zapomněla.. děkuji za připomenutí..
Milá dámo, zrovna vám odpovídající často ztrácí čas tím, že dumají a vymýšlí varianty, co vlastně svých dotazem chtěl tázající říct. Je opravdu velmi nevhodné jejich snahu ještě kritizovat. Myslím si to už dávno, že na blbě položený dotaz by se měly vykašlat a nemarnit svůj čas. Právě kvůli takovým jako jste vy. Pokud se vám to nelíbí, nic nebrání tomu, abyste si zaplatila právní poradu.
Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 9. 2016 8:46
Dostala jsem od zaměstnance papír na nemocenskou - nemoc od 12.9. hned druhý den, papír že je nemoc ukončena - nemoc do 13.9.
Byla jsem na dovolené, tak to řeším až dnes.
Chtěla bych se zeptat, zda musím tu nemocenskou poslat na OSSZ nebo ne a domluvit se se zaměstnancem, aby si to napsal jako dovolenou? Nevím co ho vedlo k takovému jednání.. Přišel by zbytečně o peníze.. Děkuji Lucie