Spolek - srpš

• 19. 9. 2016 12:10

Dobrý den, prosím o radu.
    Obrátil se na mě spolek pro vedení jednoduchého účetnictví, můžete mi prosím někdo poradit? Mám pohodu. Příjem - členské příspěvky ty jsem prostudovala - nedaňový příjem. Dále příjem finančních darů v řádu cca 30 tisíc ročně, z toho se platí dětský den a jiné - jsou na to paragony. Kam tento finanční dar patří, je to daňový příjem? Děkuji moc a hezký den.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 9. 2016 21:45

horax

Re: spolek - srpš
      Především si prostudujte stanovy. Pokud vás zajímá jen daňové hledisko, tak §19b (2) ZDP. Neziskovky ale nejsou úplně triviální.

• 20. 9. 2016 10:54

Alex.. (neregistrovaný)

K nedaňovým a osvobozeným příjmům se vyčleňují i výdaje a zdaňují se pouze ziskové činnosti, sledují se jednotlivé činnosti, k nim příjmy a výdaje,sleduje se hlavní a doplňková (hospodářská) činnost, pa je ještě
      důležité "očistit" hospodářský výsledek v daňovém přiznání apod. Je toho dost. Ještě si toho prostudujete.

• 21. 9. 2016 9:30

delfin1

Ok, díky, pokusím se prostudovat, budu se snažit, ono pokud budem hledat ještě účetní tak už to pomalu ani nemusíme pro ty děti dělat. Moc by toho nezbylo. Hezký den a děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).