Re: stvrzenka EET
Akras, prosím, můžete to napsat srozumitelněji? Hlavně ten konec příspěvku.
A nevíte, prosím, jak to máme dělat u nás ve firmě, kde to funguje tak,
že někdy řidič při závozu zboží zákazníkovi dostává hotovost? Máme více řidičů. Když se ví, že bude hotovostní platba, dispečerka nachystá příjmový pokladní doklad. Jsou to jen určití zákazníci, moc jich není a platby jsou řádově v tisících. Ostatní zákazníci s vyšší fakturací platí všichni přes fakturu. Moc Vám děkuju za názor. Intenzívně o tom pře-
mýšlím, jak to udělat, abychom učinili zákonu zadost a zároveň nás to moc nestálo.
Mě se ještě nelíbí tisknutí paragonů na thermo papír, ty přece blednou, uvažovala jsem tisknout doklady jako dosud a na FU zasílat jen stvrzenky, nicméně ty budou blednout také...
Dobrý večer, dovolím si vstoupit do diskuze. Jako "Beruška z infolinky" se domnívám, že o zákonu něco málo vím, i když nejsem jeho tvůrce.
-Informační povinností Akras zřejmě myslí §25, podle kterého musí mít poplatník v provozovně umístěné ČITELNÉ oznámení zda je v běžném nebo zjednodušeném režimu. Někdo se v diskuzi jinde zmínil, že drobní řemeslníci mají z tohoto ustanovení výjimku. A že je tudíž nespravedlivé. Možná ano, leč zákon zní jasně - oznámení má být umístěno tam, kde běžně přijímají platby. Pokud chodí po domácnostech, tak takovéto místo nemají.
-Pokud očekáváte platby v hotovosti, vybavíte řidiče účtenkou s FIKem, vytisknutou předem. Strono lze provést kdykoli.
-Na FÚ nezasíláte papíry ale datovou větu, do 2 sekund by vám mělo dojít potvrzení v podobě FIKu (fiskalizace) a ten následně vytisknete na účtenku pro zákazníka. Tedy můžete mu tu účtenku poslat i e-mailem, bude-li s tím souhlasit.
Jen bych chtěla dodat, že na infolince sedí jak lidé, kteří se snaží o EET něco dovědět a trošku smysluplně odpovídat, tak i lidé, kteří vás pošlou do ..., kontaktního formuláře. Za ty druhé se omlouvám.
Hm, pak je to špatně nastaveno, berou za to přeci mzdu (možná nízkou, ale mzdu dostanou).
A ta jde z našich daní, takže "zaměstnavatel by se měl snažit", aby byli řádně proškoleni.
Mj., co dělají v čase, kdy neodpovídají na dotazy,vytíženost infolinky je pod 50%. Nebo mám špatné informace?
jasně, neví samou nudou co dělat...
to nejsou lidi "jen" na infolince, ale normální správci daně, kteří kromě telefonů vyřizují závazná posouzení, písemné dotazy, dotazy při osobních návštěvách apod.
to je to samé, jako se někteří chytráci diví, co dělají správci daně v neúřední dny....
Infolinka k ZET
>>jasně, neví samou nudou co dělat...
>>to nejsou lidi "jen" na infolince, ale normální
>>správci daně, kteří kromě telefonů vyřizují závazná
>>posouzení, písemné dotazy, dotazy při osobních
>>návštěvách
>>apod.
>>to je to samé, jako se někteří chytráci diví, co
>>dělají správci daně v neúřední dny....
>1234a, dosud jsem si myslela, že na info lince, jsou
>na to vyčleněni lidi.
>V tom případě sorry s využitím jejich času.
>Ale pak mi není jasná jejich neinformovanost.
>
Alen,
alespoň ZET a metodiku by mohly berušky znát.
A ještě k tomu NACE, ZDP atd.
Ale když se nemůže náměstkyně s AB dohodnout např. na spropitném, tak co chtít po beruškách s násobně nižším platem. :-))
Hezký den!
pro Dominiku
myslela jsem přesně tak jak psala beruška- na viditelném místě + případně i na web prezentaci umístit informační sdělení v přesném znění uvedeném v zákoně. Při nakládce zboží bych řidičům s PPD předala i stvrzenku EET a hotovo. Pokud by řidič přijel se zbožím zpět-k předání zboží by nedošlo, vystavila bych storno dané stvrzenky. přesný popis storna naleznete v metodickém pokynu.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
21. 9. 2016 8:58
Dobrý den, hledám řešení pro EET, samozřejmě o nejjednodušší. Je možné odeslat pouze stvrzenku o přijetí platby a tím bude povinnost splněna?? Děkuji