Oddlužení- samoživitelka prosím kontrolu

• (neregistrovaný)

21. 9. 2016 10:40

Dobrý den,
    prosím o kontrolu a následné rady- jestli jsem správně nastudovala.
    Paní nastoupila- jen co jsem jí přihlásila přišlo usnesení od soudu do datové schránky.
    Paní má schválené oddlužení- soud nám ukládá provádět srážky ve stejném rozsahu jako při exekuci- přednostní pohledávky ( takže 2/3 ).
    Z dalšího textu odůvodnění: rozvedená- má v péči 1 dítě- žijí ve spol. domácnosti- nikdo jiný neuplatňuje slevu, 2. dítě má otec a stanovené výživné platí matka sama 300,-
    Paní pracuje od poloviny měsíce
    Prosím kontrolu co vše potřebuji:
    1) srážím 2/3
    2) paní dodá rodný list 1. dítěte (na slevu na daň + zvýšení nezab. částky)
    3) rozhodnutí soudu o svěření do péče, (na slevu na daň + zvýšení nezab. částky)
    4) nezabav částka- 6178,67 + 1544,67= 7724,-
    5) uplatním daň. zvýhodnění, pokud podepíše prohl. a dodá RL a rozhodnutí soudu
    6) Výpočet : čistá mzda např 8500,- + daň bonus 1117=9617-7724
    1893: 3= 631 x 2= 1262 oddlužení - strhnu- jen nemohu najít kam zadám člena domácnosti -dítě- (pracuji v MRP KS), aby se mi zvýšila nezab.částka
    7) tento měsíc ( září) bude mít nižší mzdu než nezab. částka nepošlu nic- musím oznamovat Insolvenčnímu správci ? A jak poštou? Doporučeně?
    Prosím o kontrolu, případně upozornění na chyby a další rady moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 9. 2016 10:46

jasná. (neregistrovaný)

Re: Oddlužení- samoživitelka prosím kont
      1) srazíte 2/3 + částka zabavitelná bez omezení
      6) daňový bonus se pro účely srážek do čisté mzdy nezapočítává.
      7) pokud by trvale byla mzda tak nízká, že by srážky nešly provést, pak napíšete insolvenčnímu správci.

• 21. 9. 2016 11:02

Máňa 123 (neregistrovaný)

Děkuji, moc-
      zadávala jsem pokusně do programu- 6) výpočet provádí i z daňového bonusu- prosím kde bych našla ?
      Paní říkala abych strhávala co nejvíc- může požádat o vyšší částky?
      ˇže by mi napsala, že strhávat i z bonusu , nebo i více Lze?

• 21. 9. 2016 11:06

jasná. (neregistrovaný)

Nemůžete srazit více než vám povoluje zákon. Pokud chce dávat na insolvenci více peněz, nic ji nebrání tomu, aby měsíčně insolvenčnímu správci na účet ještě nějaké peníze posílala. Pokud si nejste jista, zda srážet i daňový bonus, tak zavolejte insolvenčnímu správci.

• 21. 9. 2016 11:06

Kara (neregistrovaný)

Přečtěte si, co Vám píšu já. Při výpočtu třetin (a částky zabavitelné bez omezení) se do čisté mzdy bonus nezapočítává. Ale při insolvenci je bonus považován za zvláštní příjem a jako takový se ins. správci odevzdává celý. Jen záleží na tom, jestli ho máte srážet Vy nebo jestli ho ta paní bude posílat ins. správci sama.

• 21. 9. 2016 10:49

Kara (neregistrovaný)

Pro uplatnění daňové slevy na přiřknuté dítě dodá RL dítěte a rozhodnutí soudu o přiřknutí.
      Ale co se týká nezabavitelných částek, tak uplatníte 2 osoby, tj. obě děti, protože je povinna je vyživovat (předpokládám, že v insolvenčním usnesení ve věřitelích není to dítě nebo nebo ten otec uveden jako věřitel, tzn. že výživné nedluží).
      Uplatníte tedy nezabavitelnou čásku 6178,67 a 2x 1544,67 Kč. Bonus do čisté mzdy nezapočítáváte a obvyklým způsobem vypočítáte srážku (stejně jako při přednostní exekuci).
      Co s bonusem, to Vám musí sdělit insolvenční správce. Buď bude chtít, abyste CELÝ bonus zabavila Vy a společně s vypočítanou srážkou odesílala. Nebo si ten bonus vyžádá od ní ins. správce sám.
      Jestli nevyjde nic ke sražení, tak podle mého názoru nemusíte oznamovat. To je věcí té zaměstnankyně, aby splátkový kalendář plnila, aby jí ten bankrot nebyl zrušen.

• 21. 9. 2016 11:40

Máňa 123 (neregistrovaný)

Re: Oddlužení-MRP KS
      Moc děkuji....to druhé dítě mi nedošlo.....
      Takže zjistím a podle toho budu zadávat ručně do programu.
      moc děkuji za rady

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).