Re: Zrušení pracovní pozice a znovu vytv
Pokud k tomu máte doložitelné důvody, tak problém nevidím, pokud to nebylo účelové.
Re: Zrušení pracovní pozice a znovu vytv
Počkejte takže já jsem to asi pochopila špatně. Vy jste dali zaměstnanci výpověď, on odešel dohodou dříve než skončila výpovědní doba a vy jste na zbytek výpovědní doby přijali někoho jiného ? Jestli ano, tak to je úplně v pořádku, protože to není nové vytvoření místa, ale obsazení toho, které ještě existuje.
Já jsem to původně pochopila tak, že jste zrušili místo, uplynula výpovědní doba a za týden jste vytvořili to samé místo znovu. Ale i tady, pokud zaměstnavatel udělal organizační změnu (např. dostal nové zakázky, které předtím neměl a proto místo zrušil) tak lze nového pracovníka přijmout. Obzvláště pokud nehrozí, že by to původnímu zaměstnanci mohlo vadit. Toť můj názor,.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
22. 9. 2016 11:29
dobrý den,
prosím zkušené, je někde stanoveno, pokud dáme zaměstnanci výpověď z důvodu nadbytečnosti, dostane odstupné, je možné potom s odstupem necelého týdne na stejnou pozici přijmout jiného zaměstnance? Zkoumá toto někdo, např. inspektorát, úřad práce? Je to proti nějakému předpisu?
Děkuji moc.