Re: Jak účtovat nákup ze ZK?
Mockrát děkuji za odpovědi. Nechala jsem se zmást tímto http://www.adar.cz/online-poradna/1174-zakladni-kapital
Tomu nerozumím....... Vložíte do společnosti základní kapitál tím, že jej vložíte na k tomu určený účet do banky, ten se zaúčtuje na 411 a 221.
Po vzniku společnosti používáte peníze z bankovního účtu na úhradu faktur a účtujete o tom v bance, ale na výši základního kapitálu to nemá žádný vliv, stále zůstává na 411 v té původní výši.
Podle mne není účetní ani nic podobného. Není přeci možné, aby se účetní takto vyjadřovala a ne(uvažovala). Často si pokládám otázku, kolik se tu ptá lidí na domácí úkoly, kolik lidí si koupí Pohodu a mysli si, že má vystaráno, kolik úsilí dají na problém před tím, než sem svůj dotaz napíší. Vždyť o takovém dotazu se snad ani diskutovat nedá.
Před časem jsem četla článek Jak si přivydělat na mateřské.
https://www.zena.cz/kariera/jak-si-privydelat-na-materske-zacnete-podnikat-z-domu/r~i:article:779585/?redirected=1474556301
Citace: "Co dělat? Zkuste vést z domu účetnictví. Neděste se, není to tak komplikované. Naopak. Důkazem toho je, že tuto možnost využívá stále více maminek. Vedení účetnictví je totiž přesně ten druh práce, který nevyžaduje osobní docházení do místa zaměstnání. Maminka pracuje v klidu svého domova a účetnictví může zpracovávat i pro několik firem či jednotlivců zároveň. Že v tomto oboru nemáte kvalifikaci, a přesto by se vám taková práce zamlouvala? Nic není ztraceno. Na internetu dohledáte řadu českých programů, které vás - v některých případech dokonce zdarma - do účetnictví zaškolí. .."
>>>
>>>>>Jana Z. má asi trochu problém s pochopením
>>>>>podvojnosti
>>>>>účtování , s aktivy, která kryjí pasiva, možná by si
>>>>>mohla namalovat staré dobré šibeničky Má dáti/Dal
>>
>>Před časem jsem četla článek Jak si přivydělat
>>>na
>>mateřské.
>>>
>>https://www.zena.cz/kariera/jak-si-privydelat-na-materske-zacnete-podnikat-z-domu/r~i:article:779585/?redirected=1474556301
>>
>>Citace: "Co dělat? Zkuste vést z domu účetnictví.
>>Neděste se, není to tak komplikované. Naopak. Důkazem
>>toho
>>je, že tuto možnost využívá stále více maminek.
>>Vedení
>>účetnictví je totiž přesně ten druh práce, který
>>nevyžaduje osobní docházení do místa zaměstnání.
>>Maminka
>>pracuje v klidu svého domova a účetnictví může
>>zpracovávat i pro několik firem či jednotlivců
>>zároveň. Že v
>>tomto oboru nemáte kvalifikaci, a přesto by se vám
>>taková práce zamlouvala? Nic není ztraceno. Na
>>internetu
>>dohledáte řadu českých programů, které vás - v
>>některých
>>případech dokonce zdarma - do účetnictví zaškolí. .."
>>
>To je masakr a že takových "odborníků" proškolených
>programem je... chjo a já si dělám hlavu s každou
>blbinou, se kterou klient přijde, když mnohým se tááák dobře
>spí...
No potěš koště klienty těchto rychlokvašek ! Když jsem v 90.letech začínala ( mám ekonomickou VŠ ) s účtem, moje tchyně, dlouholetá účetní , mi vždy říkala, že dobrá účetní to jsou léta dřiny a neustálé učení se...a toho se tedy držím. Ale jak má rozdíl mezi účetní a "takyúčetní" poznat chudák klient to fakt nevím.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
22. 9. 2016 15:05
Prosím o radu, zasekla jsem se s nákupem ze ZK:
Je to tak, že v účetnictví figuruje částka ZK v aktivech (221) i v pasivech (411)?
ZK je 1000 Kč. Společníci nakoupili služby za 750 Kč, úhrada bankou (518/221). V bance mám tedy zůstatek 250 Kč, ale jakou účetní operací odečtu částku ze ZK? Nemůžu ho přece pořád mít 1000 Kč...