Re: PDP a subdodávky
No právě, takže když subdod. mi tam sazbu neuvede, tak v jaké výši to mám udělat já? Protože u nás to jakoby ,,končí,, dál vyfakturujem důchoďáku s 15%, ne s PDP, protože nejsou plátci
My to s 15% vystavíme určitě, pročítala jsem si zákon o sociálních službách a domov důchodců patří do zařízení sociálních služeb. Mě jde hlavně o toto: faktura od subdodavatele:montáž svodů - Domov důchodců...faktura obsahuje položky v režimu PDP. Daň 21% odvede zákazník...Nemělo by tam být tedy 15%, když je to montáž na důchoďák? Nebo je tam 21% protože mi nejsme poskytovatelé těch služeb? Jakože řetězec DPH bude FAP v PDP, my zdaníme v 21% a FAV pro důchoďák bude 15%? Děkuji za trpělivost, možná to moc komplikuju
Přeeesněě... Takže myslíte, že je v takovýchto případech ve vztahu subododavatel - dodavatel - odběratel hlavní to, na čem subododavatel práci odvádí, než komu ji fakturuje? Jakože důležitější je - práci dělám pro sociální bydlení je výš, než že fakturuju dodavateli zabývající se stavební činností?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
23. 9. 2016 11:38
Pěkný den všem,
doposud jsem měl jen minimální zkušenost s PDP (=přišla nám faktura za odpad 4x do roka). Teď jsme začali po novu účtovat stavební firmu a tam toho. Už jsem si pročítala podmínky apod. ale ráda bych se zeptala ještě vás. Jde mi hlavně o toto: jsou uzavřené smlouvy o dílo s dodavateli, kteří pro nás dělají např. v domově důchodců. Naše vystavená faktura bude s 15%DPH (domov není plátce) a teď: ti všichni, co pro nás dělají, nám veškeré akce na domově musí fakturovat taky s 15%? Nebo když to vyfakturují mě, jakožto NE sociálnímu zařízení, tak 21%? Díky za osvětlení, buď moc přejmejšlím, nebo vůbec a mám v tom hokej... díky všem