Re: PDP a subdodávky
No právě, takže když subdod. mi tam sazbu neuvede, tak v jaké výši to mám udělat já? Protože u nás to jakoby ,,končí,, dál vyfakturujem důchoďáku s 15%, ne s PDP, protože nejsou plátci
My to s 15% vystavíme určitě, pročítala jsem si zákon o sociálních službách a domov důchodců patří do zařízení sociálních služeb. Mě jde hlavně o toto: faktura od subdodavatele:montáž svodů - Domov důchodců...faktura obsahuje položky v režimu PDP. Daň 21% odvede zákazník...Nemělo by tam být tedy 15%, když je to montáž na důchoďák? Nebo je tam 21% protože mi nejsme poskytovatelé těch služeb? Jakože řetězec DPH bude FAP v PDP, my zdaníme v 21% a FAV pro důchoďák bude 15%? Děkuji za trpělivost, možná to moc komplikuju
Přeeesněě... Takže myslíte, že je v takovýchto případech ve vztahu subododavatel - dodavatel - odběratel hlavní to, na čem subododavatel práci odvádí, než komu ji fakturuje? Jakože důležitější je - práci dělám pro sociální bydlení je výš, než že fakturuju dodavateli zabývající se stavební činností?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
23. 9. 2016 11:38
Pěkný den všem,
doposud jsem měl jen minimální zkušenost s PDP (=přišla nám faktura za odpad 4x do roka). Teď jsme začali po novu účtovat stavební firmu a tam toho. Už jsem si pročítala podmínky apod. ale ráda bych se zeptala ještě vás. Jde mi hlavně o toto: jsou uzavřené smlouvy o dílo s dodavateli, kteří pro nás dělají např. v domově důchodců. Naše vystavená faktura bude s 15%DPH (domov není plátce) a teď: ti všichni, co pro nás dělají, nám veškeré akce na domově musí fakturovat taky s 15%? Nebo když to vyfakturují mě, jakožto NE sociálnímu zařízení, tak 21%? Díky za osvětlení, buď moc přejmejšlím, nebo vůbec a mám v tom hokej... díky všem