Re: faktura 2015
Takže chcete risknout, že FÚ jednou neuzná storno plnění a dodaní Vám to vč. sankcí?
Re: faktura 2015
>>>>dobrý den, v roce 2015 vystavená fa - 121 000,-- vč.
>>>>DPH, my ji máme ve výnosech. Nyní jsme zjistili, že
>>>>protistrana ji nemá v účet. -prý ji neobdrželi /moc
>>>>tomu
>>>>nevěřím/ - ale slíbili, že pokud jim fa vystavíme do
>>>>2016 tak ji uhradí. nemají tudíž ani dohad a
>>>>dodatečné přiznání PO prý dělat nebudou. Mám to
>>>>nějak
mít ve 2016 v KH - my jo - předpokládám, že
>>>>fú
>>>>nás bude žádat o podání vysvětlení, a vystavím novou
>>>>fa do 2016 ovšem musím na jiný předmět plnění,
>>>>protože
>>>>to co bylo předmětem fa v 2015 už nemohu letos
>>>>použít. Prvně jsem si myslela, že storno a novou fa
>>>>udělám v
>>>>jednom období aby to nemělo vliv na výši DPH, ale
>>>>vyleze to v KH a bude to asi nápadné. Moc prosím o
>>>>radu a
>>>>názor. Já tímto krokem žádnou daň nezkrátím, a druhá
>>>>strana si to zaúčtuje. Přiznám se, že nechci mít nic
>>>>s
>>>>fú . Děkuji
>>>
>>>Dobrý den, co když si protistrana dá fakturu z roku
>>>2015 do účetnictví 2016 nedaňově, pak storno a
>>>vystavení
>>>nové faktury??
>>No to si myslím, že ne - víceméně jsem si jistá -
>>jinak by ji nechtěli vystavit do 2016 a chtěli by od
>>nás
>>opis.
>
>Takže chcete risknout, že FÚ jednou neuzná storno
>plnění a dodaní Vám to vč. sankcí?
no mám z toho obavy, ale jinak ty peníze z nich asi nedostaneme a tím, že jsem pochybyla, že jsem neposlala ověření pohledávek k 31.12.15 tak se na to nepřišlo zavčas. Jedná se o malou firmu a když jsem dělala závěrku tak jsem prostě zapomněla poslat ověření. Já problém s případným dodatečným přiznáním DPPO nemám, ale myslím si, že by ho spíše měli dát oni - ale zase nevím jestli se jim jenom nechce, nebo nechtějí nic vysvětlovat fú....oni se na té fa domluvili s naším panem majitelem - ale samozřejmě se o ni nehlásili - nevidím do těch detailů - prostě to musím nějak vyřešit a mám přijít s návrhem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
26. 9. 2016 9:28
dobrý den, v roce 2015 vystavená fa - 121 000,-- vč. DPH, my ji máme ve výnosech. Nyní jsme zjistili, že protistrana ji nemá v účet. -prý ji neobdrželi /moc tomu nevěřím/ - ale slíbili, že pokud jim fa vystavíme do 2016 tak ji uhradí. nemají tudíž ani dohad a dodatečné přiznání PO prý dělat nebudou. Mám to nějak vyřešit - napadlo mě, buď my podáme dodatečné přiznání k DPPO, budeme si nárokovat DPH a vrátí nám 19% z této zaplacené fa - měli jsme poměrně velký zisk, nebo vystavím storno do 2016 a vystavím fa do 2016 - ale oni ji nebudou mít ve 2016 v KH - my jo - předpokládám, že fú nás bude žádat o podání vysvětlení, a vystavím novou fa do 2016 ovšem musím na jiný předmět plnění, protože to co bylo předmětem fa v 2015 už nemohu letos použít. Prvně jsem si myslela, že storno a novou fa udělám v jednom období aby to nemělo vliv na výši DPH, ale vyleze to v KH a bude to asi nápadné. Moc prosím o radu a názor. Já tímto krokem žádnou daň nezkrátím, a druhá strana si to zaúčtuje. Přiznám se, že nechci mít nic s fú . Děkuji.