Re: Vyúčt. zálohy do kontrolního hlášení
Pokud máte vyúčtovací fakturu na nulu, neboť záloha pokryla celou částku k fakturaci, nemáte co do KH uvádět....... do kolonky nad 10 tis určitě ne, když je celková částka nula a do souhrnné kolonky taky ne, když je výsledek nula
Dobrý den, někteří dodavatelé vystavují 2 papíry a někteří 3, je to různé a obojí je možné. Já raději kontaktuji dodavatele, zda budou 2 papíry nebo tři´, aby to bylo správně v KH i DPH. Když jsou 2 dokumenty : zálohovka + konečná faktura(DD) do KH i DPH dávám konečnou fakturu. Když jsou 3 dokumenty : zálohovka, DD k platbě a konečná faktura s doplatkem 0,-Kč, dám do KH i DPH DD(platby) a konečná už do KH+DPH nejde.
dobrý den, např.u služeb vystavují dodavatelé pouze ty 2 doklady zálohovku a DD ,který má DUZP platby a je zároveň konečnou fakturou.§21 zák.o DPH odst.4 při poskytnutí služby se považuje plnění za uskutečněné dnem jejího poskytnutí nebo vystavení DD nebo DD na platbu a to tím dnem,který nastane dříve.
Dodavatele nevolám, vždy postupuji dle dokladů, které mám v ruce a dle nich postupoval i dodavatel - pokud mám jen zálohovku a k tomu v plné výši konečnou fakturu, pak uvádím konečnou fakturu, pokud mám zálohovku, k němu doklad o přijaté platbě a následně konečnou fakturu, uvádím doklad k přijaté platbě. Dodavatel také jistě uvádí na základě těchto dokladů. Telefonováním bych jen zvyšovala náklady svému zaměstnavateli případně sama sobě (osvč) :-)
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
27. 9. 2016 15:49
Dobrý den, mám od různých dodavatelů různé postupy:
Zaplatili jsme zálohu. K ní máme hned DD (k úhradě nula, a patří to do KH). Za 2 měsíce Vyúčtovací faktura v plné výši (k úhradě nula) - patří nebo nepatří do KH? Někteří dodavatelé na Vyúčtování uvedou DPH plus a minus, někteří už ne. Patří to do KH? Co je prosím správně? Miluji KH.