Re: nové s.r.o.
Ježiš co jsem to napsala, to samozřejmě vím. To je den. Samozřejmě 321, šlo mi o to zda to nemusí jít přes zřizovací výdaje. A můžu rovnou na nákladové účty. A ještě prosím to DPH nevíte jestli se může uplatňovat zpětně, pokud plátcem bude třeba od říjana. Tak pak do říjnového DPH uplatnit i doklady pořízené v srpnu a září.
- ne třeba - plátce DPH budete od data, které Vám sdělí FÚ
- do prvního přiznání lze uplatnit DPH jen ze zásob příp. majetku
nakoupeného rok před registrací, na které musíte mít DD
Účet pro nové zřizovací výdaje, jak psala paní Mirka, od 1.1.2016 již v účtové osnově není.
DPH - pokud nebudou služby součástí obchodního majetku, tak není možnost uplatnění odpočtu DPH z těchto služeb.
Budou jako nově vzniklá společnost (dobrovolně) žádat o registraci k DPH - to se také může protáhnout na hodně dlouho. Také se může stát, že bude po termínu pro podání DPPO a stále nebude společnost vědět, zda jim žádost byla schválena. Nebo také může být žádost o registraci k DPH zamítnuta.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
28. 9. 2016 9:51
Dobrý den,
prosím o radu. Nové s.r.o. datum zápisu do OR je 20.8. 2016. základní kapitál splacen v plné výši na BÚ.
Prosím jak účtovat stačí 701/411 - a z účtu 221/701 a pak mi dali dvě faktury, jedna na právní služby a jedna na věci na spotřebu. Mohu účtovat faktury normálně 311/518 a /501 ??? Díky
A prosím ještě zatím není plátce DPH , ale bude žádat. Může pak zpětně uplatnit DPH , pokud bude plátcem od listopadu. Tak uplatnit pak z faktur ii za září, ríjen?? Děkuji moc..