Re: exekuce, insolvence - vyživovaná oso
O tom řeč nebyla. Kdyby byla exekuce na výživné, tak se toto dítě nepočítá.
Re: exekuce, insolvence - vyživovaná oso
Já také. Manželku jako vyživovanou osobu určitě, u dětí záleží na tom, jestli nejsou mezi těmi věřiteli. Ale mám i případ, kdy paní měla exekuci a 2 vlastní děti, které s ní nežijí a platila jim výživné (ale nedluží). Při výpočtu exekuční srážky jsem počítala s nezabavitelnou částkou na děti. Pak přešla do insolvence a insolvenční správce výslovně napsal, že výživné na děti bude posílat on, takže já nemám ty děti při výpočtu srážky uplatňovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 9. 2016 7:18
Prosím Vás, jak je to s uplatněním dětí - vyživovaných osob při exekucích a insolvencích? Zaměstnanec má insolvenci, je v rozvodovém řízení, s manželkou spolu nebydlí ve společné domácnosti, děti jsou u manželky. Mohu při výpočtu insolvence uplatnit děti jako vyživované osoby?
Druhý zaměstnanec má exekuci, je rozvedený, platí výživné na jedno dítě. Lze mu toto dítě při výpočtu exekuce zohlednit, když s ním nežije ve společné domácnosti, ale platí výživné?
Děkuji Vám. Hana