Prosím o radu.Měla jsem z org. důvodů výpověd do 30.9.,kdy jsem měla končit ,od 28.9. /to byl svátek/ jsem nemocná, cca 10 dní budu. Kolik dní budu podniku nahrazovat po ukončení neschopnosti, 2 nebo 3, pracovní dny nebo i ten svátek? Pracovní poměr 30.9. nebudu končit až po uschopnění. Odstupné se mi tím pádem počítá ze 3, čtvrtletí i když ve 2. čtvrtletí jsem měla výrazně vyšší výplatu, s tím se asi nedá nic dělat? Děkuji JS
Re: nemoc ve výpovědní lhůtě
Dá se s tím dělat - prohlašte, že na dodržení výpovědní lhůty netrváte - § 53 odst. 2 zákoníku práce. Pracovní poměr skončí 30.9. a odstupné bude z průměru za 2. Q.
29. 9. 2016 11:33
Prosím o radu.Měla jsem z org. důvodů výpověd do 30.9.,kdy jsem měla končit ,od 28.9. /to byl svátek/ jsem nemocná, cca 10 dní budu.
Kolik dní budu podniku nahrazovat po ukončení neschopnosti, 2 nebo 3, pracovní dny nebo i ten svátek? Pracovní poměr 30.9. nebudu končit až po uschopnění. Odstupné se mi tím pádem počítá ze 3, čtvrtletí i když ve 2. čtvrtletí jsem měla výrazně vyšší výplatu, s tím se asi nedá nic dělat? Děkuji JS