Re: místní šetření DPH
byl vyměřen platební výměr, proběhl postup k odstranění pochybností a na ten my jsme měli reagovat, což jsem nestihla.
Byl nám vystaven platební výměr, kde přijatá plnění nebyla uznána v plné výši, tak jak jsme si je nárokovali.
Napadlo mě, podat dodatečné přiznání, kde třeba vynecháme jedno zdanitelné plnění a tím nám vznikne rozdíl, který tam uvedeme a ty neuznané v tom dodatečném ponecháme a myslím si, že správce daně by měl znovu reagovat a vyzvat nás k odstranění pochybností. Akorát nevím, zda to dodatečné podávat s rozdíly na to naše původní přiznání, nebo spíš na to jejich vyměřené
máte pravdu, musím s vámi souhlasit. Bohužel se to všechno zamotalo a klient to neřešil. Tím, že v době, kdy v té přechodné době neměl žádná plnění, tak si podal nulová dph a víc neřešil.
můžete mi prosím jen poradit, zda některá má varianta je schůdná? Sypu si popel na hlavu, celé jsem to zmotala a prošvihla a ted bych to potřebovala napravit. On si nikoho dalšího najímat nechce, je to má chyba, tak si to mám vyřešit
Těžko radit, když nevíme, proč ty doklady neuznali.
Nevíme, co obsahovala výzva, co bylo předmětem POPu, co se jim na dokladech nelíbilo, navíc nevíme, co je ve spisu (co si dožádali od Vašich dodavatelů), prostě v čem je zakopán pes.
Pokud následně neměl žádná plnění, tak zřejmě zpochybnili, že je to pro ekonomickou činnost.
To je opravdu na placenou radu odborníka.
Já vím, že je to takto poradit složité. Jen jsem chtěla poprosit o radu jak to období znovu otevřít, abych mohla doložit veškeré naše důkazní prostředky, které jsme nedoložili. Máme je k dispozici. Chtěli po nás stavební deník, knihu jízd, to vše máme, ale bohužel jsme jim to včas nedodali. A já ted nevím jak to tam dodat.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
3. 10. 2016 15:03
dobrý den,
prosím mohl by mi někdo poradit? Prošvihli jsme lhůtu k prokázání skutečností o nadměrném odpočtu DPH, jelikož mi omarodilo dítko a ten nám nebyl uznán. Ovšem máme na něj dle nás nárok. Je nějaká možnost jak vyvolat zahájení daňové kontroly?
Nebo co se stane, když konkrétní přiznání k DPH podáme znovu za ten samý měsíc jako dodatečné a budeme mít v něm naše původní daňová tvrzení?
moc všem děkuji za pomoc.
Jana..