Re: Zálohová Fa na leasing auta
Na uplatnění DPH nemáte nárok, pokud se jedná o osobní automobil. V případě, že by se jednalo o nákladní automobil, pak máte nárok na uplatnění DPH dle splátkového kalendáře. Poměrnou část akontace (a rovněž tak splátky), můžete začít uplatňovat do nákladů od data, kdy budou splněny tyto podmínky: nejdříve po datu zahájení nájmu, po datu předání předmětu leasingu a po přidělení SPZ (vozidlo musí být registrováno). Co se týká akontace, nárok na DPH máte dle splátkového kalendáře bez ohledu na zaplacení.
Děkuji za odpověď, ale jsem trošku zmatený. Říkáte, že nárok na DPH nemáme (je to osobní auto) a na konci říkáte, že "nárok na DPH máte dle splátkového kalendáře bez ohledu na zaplacení"
Ještě prosím - na 381 se dává tedy cena s DPH? Takže hodnota auta je prostě s DPH? Děkuji za info
Nárok na odečet DPH u osobního auta nemáte, ani z finanční
činnosti, účtujete tedy na 381 celou částku proti účtu 325
nikliv 379.
Uvedla jsem, že u osobního auta nemáte nárok na odpočet DPH. Pokud by se ale jednalo o nákladní auto, tak.....máte nárok na odpočet DPH dle splátkového kalendáře bez ohledu na zaplacení (zatím jste nezaplatili celou částku akontace). Já osobně se přikláním spíš k účtu 379 - jiné závazky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 9. 2005 13:30
Dobrý den,
kupujeme do firmy auto a v srpnu jsme zaplatili zálohy ve výši 60000 včetně DPH. Ale to jestě není celá akontace, ještě zbývá doplatit 90 tisíc akontace. Na auto stále čekáme a bude asi až v říjnu.
Kdy si můžeme začít rozpočítávat akontaci do nákladů? Asi až budeme mít daňový doklad na akontaci + spl.kalednář, že?
Na vracení DPH nemáme nárok, že? Bude se tedy dávat do účetnictví na 381/379 cena včetně DPH?
Děkuji.