Re: Čerpaná, ale nezaplacená dovolená
A jak vypadá jeho mzda za 7 a 8? Má dny dovolené čerpané, odečtené z nároku a mzdu má za skutečně odpracované hodiny, tzn. za práci má tolik, kolik má mít a zúčtovaný správný počet odpracovaných hodin, akorát že jen ty peníze za dovolenou chybí? Nebo je špatně i mzda za práci, tzn. že ta dovolená není vůbec v čerpání vykázaná, místo toho má odpracované hodiny (přestože je neodpracoval) a tudíž dostal mzdu za práci takovou, jako by dovolenou nečerpal?
Musíte se domluvit se zaměstnancem, že mu ve dnech kdy pracuje a nemá zároveň služební cestu, místo odpracovaných hodin zadáte čerpanou dovolenou. A samozřejmě opravte v docházce. To není problém, to je řešitelná věc, jsou horší chyby.
Děkuji moc. Takhle jsem mu to říkala, je s tím srozuměný. Jen jsem si chtěla ověřit, zda je to tak správně, abych neudělala další chybu.
Ještě přemýšlím o těch stravenkách - v červenci a srpnu je dostal ponížené o dovolenou, ale nikde nebyla vykázaná.
A nyní bude mít dovolenou a bude mít za ty dny stravenky ...
Děkuji za případnou radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
4. 10. 2016 21:05
Dobrý večer,
prosím o konzultaci. Podařilo se mně v 07 a 08/16 nezaplatit zaměstnanci čerpanou dovolenou. Špatně se mně přetáhla docházka do mezd. Já si to nezkontrolovala a přišlo se na to až nyní.
Poradíte mi, jak to lze opravit?
Mohu nyní ve výplatě za září vykázat tuto dovolenou? Bohužel zam-ec jezdí hodně na služebky,takže by několik dnů bylo i v říjnu.
Ještě mám problém s vydanými stravenkami, které dostává za odprac. směny. Stravenky dostal ponížené o dny dovolené, kterou čerpal ale nedostal ji zaplacenou. Takže pokud to v září budu opravovat, bude mít vykázanou dovolenou, ale stravenky by měl dostat, jako kdyby v tyto dny pracoval, aby nebyl škodný, ještě více, než se mně podařilo.
Snad jsem to napsala srozumitelně a někdo zkušený mi poradí.
Děkuji moc a přeji pěkný večer. El.