Re: Čerpaná, ale nezaplacená dovolená
A jak vypadá jeho mzda za 7 a 8? Má dny dovolené čerpané, odečtené z nároku a mzdu má za skutečně odpracované hodiny, tzn. za práci má tolik, kolik má mít a zúčtovaný správný počet odpracovaných hodin, akorát že jen ty peníze za dovolenou chybí? Nebo je špatně i mzda za práci, tzn. že ta dovolená není vůbec v čerpání vykázaná, místo toho má odpracované hodiny (přestože je neodpracoval) a tudíž dostal mzdu za práci takovou, jako by dovolenou nečerpal?
Musíte se domluvit se zaměstnancem, že mu ve dnech kdy pracuje a nemá zároveň služební cestu, místo odpracovaných hodin zadáte čerpanou dovolenou. A samozřejmě opravte v docházce. To není problém, to je řešitelná věc, jsou horší chyby.
Děkuji moc. Takhle jsem mu to říkala, je s tím srozuměný. Jen jsem si chtěla ověřit, zda je to tak správně, abych neudělala další chybu.
Ještě přemýšlím o těch stravenkách - v červenci a srpnu je dostal ponížené o dovolenou, ale nikde nebyla vykázaná.
A nyní bude mít dovolenou a bude mít za ty dny stravenky ...
Děkuji za případnou radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
4. 10. 2016 21:05
Dobrý večer,
prosím o konzultaci. Podařilo se mně v 07 a 08/16 nezaplatit zaměstnanci čerpanou dovolenou. Špatně se mně přetáhla docházka do mezd. Já si to nezkontrolovala a přišlo se na to až nyní.
Poradíte mi, jak to lze opravit?
Mohu nyní ve výplatě za září vykázat tuto dovolenou? Bohužel zam-ec jezdí hodně na služebky,takže by několik dnů bylo i v říjnu.
Ještě mám problém s vydanými stravenkami, které dostává za odprac. směny. Stravenky dostal ponížené o dny dovolené, kterou čerpal ale nedostal ji zaplacenou. Takže pokud to v září budu opravovat, bude mít vykázanou dovolenou, ale stravenky by měl dostat, jako kdyby v tyto dny pracoval, aby nebyl škodný, ještě více, než se mně podařilo.
Snad jsem to napsala srozumitelně a někdo zkušený mi poradí.
Děkuji moc a přeji pěkný večer. El.