Hlavní navigace

Opravný daňový doklad DPH

  • (neregistrovaný)

    5. 10. 2016 11:46

    Dobrý den,

    potřebovala bych poradit ohledně opravného daňového dokladu. Manželovi přišel opravný daňový doklad, který se týká 4 faktur (účtovali mu špatnou cenu materiálu). Potřebovala bych vědět, zda-li ODD vstupuje do DPH a pokud ano, jak jej tam mám dát, s mínusem? A jak s kontrolním hlášením?

    Děkuji za pomoc

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 10. 2016 12:51

      allli

      Re: Opravný daňový doklad DPH
      takže obdržel "dobropis" na snížení ceny a tedy snížení původně uplatněného nároku na odpočet DPH? kdy uplatnil nárok na odpočet u původních faktur? dověděl se o snížení ceny až na základě ODD nebo už dříve cenu reklamoval?

    • 5. 10. 2016 14:34

      Zuzička (neregistrovaný)

      Re: Opravný daňový doklad DPH
      Na ODD jsou uvedeny čísla faktur, ke kterým se ODD vztahuje a dále je tam vyčíslená ZD, DPH a celková cena. Na faktuře je napsané, "částka k připsání" (není to s mínusem). Nárok na odpočet uplatnil některé faktury již v minulém čtvrtletí, některé bude až teď, jak jsem psala ODD se týká asi 4-5 faktur. Celkově se jedná o malou částku cca 400 Kč. Manžel cenu reklamoval sám zavolal po telefonu, protože až u 5 faktury zjistil, že mu účtují cenu, na které se nedomluvili, vyšší než byla smluvní, na základě toho pak tedy poslali částečný opravný daňový doklad. Co s tím?

    • 5. 10. 2016 17:03

      allli

      Re: Opravný daňový doklad DPH
      dle §74/1 ZDPH by měl ODD uvést do přiznání za období, kdy se dověděl o okolnostech rozhodných pro vznik povinnosti provést opravu odpočtu daně
      jedná se o malou částku, takže bych dala do přiznání za 9/16 mínusem do ř. 40 a do KH B.3 (mínusem)

    • 5. 10. 2016 17:58

      Zuzička (neregistrovaný)

      Re: Opravný daňový doklad DPH
      MOC VÁM DĚKUJI!! MOC JSTE MI POMOHLA!!! :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).