Re: KH - dobropis, přechod měsíce
Ano, DBP dáte do období 9/2016.
Postup dle FS:
9/2016
ev.č. d. vaše interní, DPPD 23.9.2016, ZD např. -10tis. Kč, DPH
-2.100 Kč
10/2016
1.řádek viz výše dáte se stejnými údaji, ale plusem, tzn. ZD 10tis. a DPH 2.100
a 2.řádek ev.č. d. (dodavatele), DPPD 5.10.2016, ZD -10tis. Kč a DPH -2100 Kč
Pokud znáte ev.č. d. a kdy jste obdrželi, osobně bych se s tím "nemalovala" a dala jen do 9/2016 rovnou s údaji ev.č. d. (dodavatele) a s DUZP 5.10.2016. Přes EPO to takto uvedené projde a následující zd. období by se tyto údaje měly spárovat s dodavatelem.
Ale záleží na Vás pro jaký postup se rozhodnete.
Re: KH - dobropis, přechod měsíce
... bohužel jistota u CML bude až po 3 letech :( ve kterých může CML poslat Výzvu. Nám ji zatím za tento postup neposlal. Důvod by k tomu být neměl, protože konečný výsledek je shodný jako postup dle FS. Pokud chcete mít jistotu hned, pak postupujte dle pokynů FS.
Hezký den.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
6. 10. 2016 8:59
Dobrý den,
přišel nám dobropis na skonto za včasnou úhradu. Problém je v tom, že dobropis došel 5. 10. 2016 (s DUZP říjen) a platba byla provedena 23. 9. Chci se jen ujistit v postupu: my musíme do KH dát za 09/16 s uvedením interního ev.č. s DIČ dodavatele, potom další měsíc vystornovat interní doklad a uvést dobropis s ev.číslem a DPPD datum doručení.
Ale, já už teď vím ev. číslo dobropisu, mám ho uvést do KH za 09/16, ale bez DPPD z dokladu, protože to je až říjen?? Už mi z toho jde hlava kolem. Děkuji předem moc za rady.