Re: Faktura ze Slovenska - DPH - dotaz
Podívejte se na § 10 odst. 3 písm. a). Pokud je přeprava na území SR a tato přeprava je spojena s následnou přepravou zboží do jiného státu EU, pak měla být FA bez DPH a vy jste si měl přidanit a zároveň, pokud máte nárok, také uplatnit DPH na vstupu. Pokud se to týkalo zd. období již uzavřeného, pak musíte podat dodatečné přiznání k DPH. Pokud na tuto přepravu v SR již nenavazovala další přeprava do ČR, pak je správně faktura původní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 9. 2005 16:06
Vim, ze se to tu mnohokrat resilo - hledal jsem i zpetne ale ted je to trochu slozite :
Objednal jsem si prepravu zbozi na Slovensku - z Kosic do Kubina.
Objednal jsem to u slovenskeho dopravce na Slovensku a on tuto prepravu zajistil.
Prisla mi faktura na 70 euro plus 13,30 euro DPH = 83,50 euro
Ja si myslel, ze je to v poradku, je to preprava slovakem po Slovensku, jen pro ciziho platce.
Dnes mi prisla nova faktura - pry spravna, jen na castku 70 euro.
Samozrejme, ze puvodni fakturu mam jiz v ucetnictvi. Mam tedy dotaz, ktera varianta je spravna a jak to mam udelat.
Ja si myslim, ze on by to mel fakturovat se slovenskou DPH.
Ja i on jsme platci DPH a DIC jsme si vymenili.
Diky za rady.