Re: Sankce za dodatečné nebo opravné k D
Dobrý den, na uplatnění DPH u přijatých faktur máte 3 roky, ale do nákladů pouze v daném roce, nebo pomocí dohadů. Takže fakturu zadáte třeba v průběhu roku a pro účely kontrolního hlášení v jiném měsíci zapíšete datum uznatelného zdanitelného plnění. Pokud se opravdu jedná o fakturu přijatou od dodavatel, tak paní účetní nemá pravdu. Samozřejmě je dobré je odevzdávat včas.
Re: Sankce za dodatečné nebo opravné k D
Jedná se o stavební firmu, nevíme, zda některé z těch faktur nejsou v režimu přenesení daně....
Re: Sankce za dodatečné Přiznání DPH_KH
>>>>Dobrý den,
>>>>
>>>>prosím Vás, mám na Vás dotaz. Pracuji na zásobování a
>>>>
>>>>stává se, že nám dodavatel pošle pozdě fakturu nebo
>>>>se
>>>>ta faktura někde zatoulá (třeba jde rovnou se zbožím
>>>>na stavbu - jsme stavební firma. Když tuto pozdě
>>>>došlou
>>>>fakturu donesu naší účetní, tak nadává a říká, že
>>>>bude
>>>>muset podat opravné nebo dodatečné přiznání a že
>>>>jakmile jej podá, tak nám FÚ vyměří nějakou pokutu.
>>>>Mně se
>>>>to moc nezdá. Je to pravda?
>>>>
>Jedná se o stavební firmu, nevíme, zda některé z těch
>faktur nejsou v režimu přenesení daně....
Sankce za podání opravného přiznání v Daňovém řádu stanovené nejsou. Sankce za podání dodatečného přiznání jsou stanovené v § 250 v návaznosti na § 141 Daňového řádu.
Pokud by se jednalo o faktury v režimu přenesení daně a paní účetní by pozdě evidované faktury účtovala do již ukončeného období a podávala by následná Kontrolní hlášení, tak tam jsou stanoveny termíny pro podání. Následné Kontrolní hlášení je povinnost podat do 5 pracovních dnů ode dne zjištění nesprávných nebo neúplných údajů.
Když tak čtu příspěvky se zkušenostmi ostatních zde na foru, tak by mohl problém být v tom, že stálé podávání dodatečných Přiznání k DPH a stálé podávání následných Kontrolních hlášení by mohlo u správce daně vyvolat domněnku, že vedení evidence pro potřeby DPH či vedení účetnictví dané společnosti není tak úplně v pořádku. Důsledky ať si každý domyslí sám.
OT.
Mně jako externí účetní by stálé podávání následných Kontrolních hlášení vůbec nevadilo, protože mám u klientů smluvně ošetřeno, že každé podání následného Kontrolního hlášení, které bude zpracováno a podáno v důsledku pozdě předaných dokladů, bude fakturováno klientovi částkou ve výši 500,-Kč / jedno následné podání :-)
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
10. 10. 2016 9:34
Dobrý den,
prosím Vás, mám na Vás dotaz. Pracuji na zásobování a stává se, že nám dodavatel pošle pozdě fakturu nebo se ta faktura někde zatoulá (třeba jde rovnou se zbožím na stavbu - jsme stavební firma. Když tuto pozdě došlou fakturu donesu naší účetní, tak nadává a říká, že bude muset podat opravné nebo dodatečné přiznání a že jakmile jej podá, tak nám FÚ vyměří nějakou pokutu. Mně se to moc nezdá. Je to pravda?