Re: Slováci zaměstnaní v ČR
Dobrý den, setkala jsem s tím a paní nám doložila číslo zdravotního pojištění, že se na území ČR zaregistrovala u ZP, pod ním jsem jej přihlásila, na OSSZ jsem jej také přihlásila a poslala příslušný formulář Úřadu práce (bohužel nevím číslo, našla jsem jej na stránkách ÚP). Předložila pas ze záznamem o bydlišti v ČR. Myslím, bez záruky, že bez pobytu na území ČR v pase a sjednaného zdravotného pojištění zaměstnat nelze.
A jak to tedy má být? Co mám po pánovi chtít? Zatím mám jen občanku a čekám, až mi mistr zjistí, jak to má se ZP. A ten pobyt v ČR tedy musí mít někde potvrzený nebo ne? Paní Jasná, jak to tedy je?
Dobrý den, při hlášení Slováka jsem adresu v ČR neuvedla, protože nám nechtěl tuto informaci sdělit. Údajně si to nepřál majitel bytu, o kterého byl v pronájmu. Už je rok u nás a předtím byl v jiných pr.poměrech, ale do dneška se nikdo z úředníků neozval. A to u nás proběhla kontrola z MSSZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 10. 2016 14:28
Dobrý den, prosím o informaci, ještě jsem se s tímto případem v praxi nesetkala. Přišel k nám pracovník ze Slovenska, mám od něj pouze kopii občanského průkazu, kde má uvedeno bydliště na Slovensku. Co od něj budu ještě potřebovat a jak se tomuto zaměstnanci budou zpracovávat mzdy? Stejně jako kdyby byl občan ČR? Přečetla jsem si, že jej musím nahlásit na příslušný úřad práce a co je ještě třeba udělat? Předem děkuji mzdovým účetním za odpověď.