Re: Uhrazená / neuhrazená faktura
Ale vždyť je tam nemůže mít, když nedostala výdajový doklad z pokladny, to by je musela platit bankou, ale nahoře je napsáno, že se platily v hotovosti. Já bych to tak udělala. Sice nebude sedět inventura pokladny, ale co - když to platil ze svýho hotově a doklad předal až nyní.....
Re: Uhrazená / neuhrazená faktura
DOPORUČUJI zaúčtovat k aktuálnímu datu převzetí závazku osobou, která v loňském roce faktury uhradila (321/379) a jako přílohu založit kopie nebo opisy dokladů o úhradě, které si vyžádáte od dodavatelů. Následně můžete uhradit z pokladny penízky osobě, která převzala závazek (379/211). Někteří jednatelé (většinou i jediní společníci) nosí doklady o úhradách v hotovosti opravdu pozdě, přitom tvrdí, že je vše uhrazeno a ať to účetní "nějak" udělá. V případě, že nepředloží doklad o úhradě, účtuji to výše popsaným způsobem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
27. 9. 2005 9:42
V roce 2004 máme celkem 5 neuhrazených faktur ( pouze účetně ) v celkové výši ca. 120.000,-Kč. Ve skutečnosti tyto faktury byly v hotovosti téhož roku uhrazeny, ale účetní nebyly doložené doklady o úhradě.
Nyní nám stále v tomto roce 2005 vysí neuhrazené faktury, které jsou ve skutečnosti uhrazené.
Napadá mě jediná věc, máme pokladnu docela v plusu, že si na tento měsíc vystavíme doklady o úhradě FAP 2004 a dodavatel nám je podepíše. On sice bude mít úhradu vedenou v účetnictví v r. 2004 a my v r. 2005, ale tohle z FÚ nikdo nebude kontrolovat. Jim jde o jiné věci, nemám pravdu????
Nebo máte jiné řešení? Děkuji