Re: doba určitá a "nepracovitý zaměstnan
>dobrý den, prosím o radu:
>mám zaměstnance doba určitá do 31.12.2016, ve smlouvě
>má plnění vázané na pohyblivou složku-neplní ani na
>20%, stále někde stojí atd., když mu dáme výpověď vyjde
>to do konce roku, má jeden dopis vytýkací dle ZP..,
>jak s ním, pokud to jde, ukončit pracovní poměr před
>vyplynutím lhůty.
Domnívám se, že jedině dohodou, nepřiznávat žádnou osobní složku, protože výpověď u vás nic neřeší a na okamžité zrušení PP to asi není.
>
>A ještě jeden dotaz:
>mám zaměstnace, UA, rozvedl se, změnil jméno, vše
>ostatní r.č., os. č. atd. stejné-změna hlášena na SZ i ZP,
>musí se vystavit nová smlouva jak to on vyžaduje? nebo
>stačí jen změna osobních údajů s tím, že smlouva jinak
>platí v plném rozsahu?
>
>Děkuji za radu.
Při změně iniciál se nevystavuje nová smlouva, to byste napřed nějak museli ukončit tu stávající a přijmout ho do PP znovu. Možná můžete udělat dodatek ke smlouvě, kde uvedete změněné údaje, ale obvykle se ani tohle nedělá.
Toť můj názor.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
12. 10. 2016 9:26
dobrý den, prosím o radu:
mám zaměstnance doba určitá do 31.12.2016, ve smlouvě má plnění vázané na pohyblivou složku-neplní ani na 20%, stále někde stojí atd., když mu dáme výpověď vyjde to do konce roku, má jeden dopis vytýkací dle ZP.., jak s ním, pokud to jde, ukončit pracovní poměr před vyplynutím lhůty.
A ještě jeden dotaz:
mám zaměstnace, UA, rozvedl se, změnil jméno, vše ostatní r.č., os. č. atd. stejné-změna hlášena na SZ i ZP, musí se vystavit nová smlouva jak to on vyžaduje? nebo stačí jen změna osobních údajů s tím, že smlouva jinak platí v plném rozsahu?
Děkuji za radu.