Re: Zaměstnanec hned onemocněl
>>>>Dobrý den,
>>>>potřebuji radu odborníka, 3.10. k nám měl nastoupit
>>>>zaměstnanec na dohodu o pracovní činnosti ale hned 2
>>>>dny
>>>>na to onemocněl. mojí nadřízenou mi bylo řečeno, že
>>>>ho
>>>>nemám nikde hlásit, že to nemá cenu, ale mě to od té
>>>>doby vrtá hlavou hlavně proto, že už je to dýl jak 8
>>>>dní a měl by být správně nahlášený, nebo ne?
>>>
>>>Ono záleží na tom, zda se jedná o ZMR či nikoliv.
>>
>
>Nejedná se o ZMR. a myslím si, že bych ho asi nahlásit měla. Nevím jestli to nadřízené věřit, že to nemá smysl. Jsou nějaké sankce za zpoždění?
A já to mám domluvené tak, že přihlašuji a odhlašuji až po zpracování měsíce. Tzn. např. nástupy a výstupy zářijové mně program vytvoří přihlášky a odhlášky a já je posílám elektronicky naráz až po zpracování mezd září. Totéž na zdravotní pojišťovny.
Vy ho určitě přihlaste, protože u Vás 2 dny byl a není to ZMR. A co s ukončením té DPČ?
Vyřešte, jak to bude s ukončením té DPČ, pokud teda má být ukončena. Když Vaše nadřízená řekla, že nemá cenu ho hlásit, tak má asi zato, že ho vůbec nebude brát jako zaměstnance.
A skutečně nešlo o ZMR? To se totiž přihlašuje až zpětně po spočítání mezd, až se zjistí, jaký vlastně byl výdělek a jestli se SP odvádí nebo ne.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
12. 10. 2016 9:47
Dobrý den,
potřebuji radu odborníka, 3.10. k nám měl nastoupit zaměstnanec na dohodu o pracovní činnosti ale hned 2 dny na to onemocněl. mojí nadřízenou mi bylo řečeno, že ho nemám nikde hlásit, že to nemá cenu, ale mě to od té doby vrtá hlavou hlavně proto, že už je to dýl jak 8 dní a měl by být správně nahlášený, nebo ne?