Hlavní navigace

Dotaz na prumer na dovolenou

  • (neregistrovaný)

    15. 10. 2016 18:52

    dobry den, chtěla bych vas poprosit o radu. v cervnu jsem nastoupila do prace a dostala jsem 86 kč na hodinu.od srpna jsem dostala pridano na 95 kc. v rijnu zari jsem mela dovolenou. zajima me jakym prumerem mam mit proplacenou dovolenou. pocitali mi 86 kc. je to tak správne?nemela bych dostat dovolenou proplacenou 95kc? predem dekuji za vasi radu

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 10. 2016 19:10

      xJ (neregistrovaný)

      Re: dotaz na prumer na dovolenou
      Pokud jste v červnu odpracovala alespoň 21 dnů, průměrný výdělek pro 3 čtvrtletí, tedy pro měsíce červenec-září se měl počítat z výdělků v měsíci červnu. V případě, že by bylo v červnu odpracováno méně než 21 dnů, průměr by se počítal z pravděpodobného výdělku, který by se měl používat v měsících červenec-září.
      V říjnu začíná nové čtvrtletí a musí se průměr přepočítat. Vypočítá se z výdělků v měsících červenec-září zase za předpokladu, že je v tomto období zase odpracováno alespoň 21 dnů.
      Hodinová mzda se nutně nemusí shodovat s průměrnou hodinovou mzdou.

    • 15. 10. 2016 19:41

      mrzinka (neregistrovaný)

      Re: dotaz na prumer na dovolenou
      odpracovane dyn mam vsechny.takze jaky spravny je tedy prumer na hodinu? ma to tedy byt tech 86 ne 95? jestli to tedy chapu podle toho ceho pisete.napiste mi prosim castku.moc dekuji za odpoved.

    • 15. 10. 2016 20:05

      xJ (neregistrovaný)

      Re: dotaz na prumer na dovolenou
      Nemůžu vám napsat částku, protože nevím, jaká byla vaše hrubá mzda v červnu (bez případných náhrad) a kolik bylo odpracováno hodin (bez hodin náhrad), taková to hrubá mzda se podělí počtem odpracovaných hodin a vyjde průměr na hodinu.
      Průměr pro náhrady v měsících říjen-prosinec se vypočítá zase z hrubé mzdy v měsících červenec-září, odečtou se zase koruny za náhrady (dovolená, lékař a pod.) a podělí se zase skutečně odpracovanými hodinami.

    • 15. 10. 2016 21:05

      Kara (neregistrovaný)

      Re: dotaz na prumer na dovolenou
      Jestli máte hodinovou mzdu a v červnu jste měla 86 Kč na hodinu a žádné jiné odměny k tomu, tak pro 3. čtvrtletí vidím ten průměr 86 Kč pro zaplacení dovolené v září jako správný, ať už je to skutečný průměr nebo pravděpodobný. Na 4. čtvrtletí pro zaplacení dovolené v říjnu by měl vyjít trošku vyšší než 86, ale 95 to nebude.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).