Re: Jednoduchý neúčetní
Já jsem účetní a věříte, že by mě to taky zajímalo? Já si totiž taky myslím, že v daňové evidenci, které někdo říká pořád jednoduché účetnictví, se nemusí řešit ani pokladna ani banka a pokladna EUR nemusí být už vůbec, ale většina účetních si naopak myslí, že nemůže být pokladna v mínusu. Já si myslím, že je to takový přežitek, zvyk z dřívějška a že to prostě divně vypadá. Ale podle mě taky úplně stačí, když se evidují zdanitelné příjmy a výdaje, i když logicky by nakonec ta pokladna nebo banka v plusu být měla, protože asi by nikdo několik let nepodnikal a byl pořád ve ztrátě.
Děkuju taky za názory. Ráda už bych si v tom udělala jasno jednou provždy
>Prosím účetní, aby dále nečetli. Muži ani ženy, takže
>>měkké "i". Mohlo by se jim přitížit :).
>>Jsem jednoduchý a vedu si jednoduché účetnictví. Sám,
>>bez účetní, takže chci, aby bylo co nejjednodušší.
>>Chci se jen ujistit, že v něm nemusím vést žádný
>>extra
>>přehled o bankovním účtu. Prostě zdanitelné příjmy
>>minus
>>zdanitelné výdaje a finito. Kam ty peníze z příjmů
>>nasypu, jestli do banky, do kapsy nebo do restaurace
>>Na
>>Růžku je podle mě fuk. A kde ty peníze na výdaje
>>vezmu,
>>je podle mě taky fuk. Finančáku podle mě stačí ty
>>příjmy a výdaje a bude mi vděčný za daň z příjmu,
>>která z
>>nich vyplyne. Nebo se pletu?
>Krok jedna: ujasníme si pojmy: cože si to vedete?
>Daňovou evidenci nebo jednoduché účetnictví nebo
>účetnictví? Pro další kroky nezbytné...
Píše jednoduché účetnictví ale z dalšího textu vyplývá,
že se bude spíše jednat o jednoduchý způsob evidence
dle § 7b Daňová evidence
(1) Daňovou evidencí se pro účely daní z příjmů rozumí evidence pro účely stanovení základu daně a daně z příjmů. Tato evidence obsahuje údaje o
a) příjmech a výdajích, v členění potřebném pro zjištění základu daně,
b) majetku a dluzích.
což by uvedený způsob v zásadě splňoval ale autor by si měl
také uvědomit hlavně průkaznost výdajů (nejen fa ale i výpis
z účtu dokazující, že byl výdaj uskutečněn). To je fšak jeho věc.
Hezký zbytek neděle
Pokud budeme předpokládat, že peníze jsou majetek, tak evidence majetku je dle výše uvedeného § potřebná.
A na to, že se FÚ nebude při případné kontrole zajímat o to, kde podnikatel vzal statisíce na nové zboží když je dlouhodobě v minusu a příjmy má mizivé, bych si tedy nevsadila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
16. 10. 2016 14:00
Prosím účetní, aby dále nečetli. Muži ani ženy, takže měkké "i". Mohlo by se jim přitížit :).
Jsem jednoduchý a vedu si jednoduché účetnictví. Sám, bez účetní, takže chci, aby bylo co nejjednodušší. Chci se jen ujistit, že v něm nemusím vést žádný extra přehled o bankovním účtu. Prostě zdanitelné příjmy minus zdanitelné výdaje a finito. Kam ty peníze z příjmů nasypu, jestli do banky, do kapsy nebo do restaurace Na Růžku je podle mě fuk. A kde ty peníze na výdaje vezmu, je podle mě taky fuk. Finančáku podle mě stačí ty příjmy a výdaje a bude mi vděčný za daň z příjmu, která z nich vyplyne. Nebo se pletu?