Re: náhrada ztráty na výdělku ve mzdě-pr
Není řečeno, že je správný postup, aby výplatu náhrady na výdělku prováděl zaměstnavatel. Osobně výplatu nechávám na Kooperativě. Aby jste stihla udělat výplatu a mít zároveň od OSSZ potvrzenou výši nemocenských dávek za daný měsíc je někdy časově nezvladnutelné.
No, já právě nedávno četla nějaký článek, kde byl odkaz na ZP -
§ 271m - Náhradu za ztrátu na výdělku a náhradu nákladů na výživu pozůstalých je zaměstnavatel povinen vyplácet pravidelně jednou měsíčně, pokud nebyl dohodnut jiný způsob výplaty.
Takže mě to trošku vyděsilo, když jsme doposud prováděli jinak.
DĚKUJI
Ano, 1x měsíčně pokud se nedohodnete jinak, ale není řečeno, že náhradu musíte vyplácet vy, osobně preferuji nechat vyplácení na Kooperativě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
17. 10. 2016 10:54
Dobrý den,
moc prosím o radu.
Dosud jsme nechávali odškodnění při pracovním úrazu na Koop.
Ale správný postup má být asi spíš, že mu ztrátu na výdělku dáme každý měsíc do mzdy.
Nyní konkrétně řeším úraz z 9.9.Výpočet je mi jasný, resp. v prvním měsíci odečtu námi vyplácenou náhradu+příjem za odpracované dny. Jak to ale bude po 14 dnech nemoci, kdy náhradu vyplácí PSSZ?
Nemůže pak naopak vzniknout přeplatek? Vyčíslené bolestné donese až později.
Děkuji moc