Re: Perlička pro mzdové_rady z PSSZ
Super rada, obrátil bych se na nadřízenou oné berušky. Ovšem vaše zaměstnankyně se především měla obrátit na vás , na lékaře a nikoliv na PSSZ. A pokud přestala chodit do práce, tak vy jste ji nekontaktovali ? Osobně bych zaměstnankyni navrhl, aby "požádala" o čerpání RD od doby, kdy přestala chodit do práce. Jinak nepřítomnost bez neschopenky je celkem jasné áčko, ať si to s "raditelkou" vyřídí sama, když nemohla zvednout telefon a poradit se se svým zaměstnavatelem.
Bohužel jsem externí mzdová takže jsem vše zjistila až když ke mě dorazil papír s žádostí o PPM .Máte pravdu ona se vlastně může vrátit zpět na RD a tím to bude vyřešeno. Jenom mi vrtá hlavou jedna věc a to proč po mě chtějí na PSSZ předělat mzdy z HPP na DPČ.
Proč to po Vás chtějí? Protože zřejmě neví, že rodičovský příspěvek s rodičovskou dovolenou nesouvisí a ona sice pobírá RP, ale na RD nebyla, protože se po MD vrátila do práce ve svém pracovním poměru, na což má právo.Rozhodně nic nepředělávat, nevidím důvod. Jí sice vyjde teď nižší průměr pro tu 2. PPM, ale protože porodí do 4 let 1. dítěte, bude se PPM počítat z průměru, ze kterého se jí počítala ta 1., pokud byl ten průměr vyšší.
Akorát teda tu absenci v září ať pokryje tou RD, jak Vám tady radí, škoda, mohla mít nemocenskou.
Moc děkuji jsem stejného názoru a to jsem paní na PSSZ asi třikrát do telefonu říkala,že pro mě už není na RD ,ale ona si pořád vedla svou.Tak jsem začala mít pochyby jestli jsem něčím nepoškodila zaměstnankyni.Ale kdybych jí zase předělala ty mzdy na DPČ tak by se jí to připočíalo k prvnímu průměru a měla by vyšší novou PPM
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
17. 10. 2016 16:50
Dobrý den prosím o radu
Mamina po PPM u nás nastoupila zpět na svojí původní smlouvu HPP jenom se jí krátil úvazek na 20 hodin.10.10.2016 nastupuje znova na PPM v září byla doma,neboť jí nebylo dobře neschopenku nepřinesla prý jí na PSSZ řekli,že je na rodičáku a proč by mi jí měla nosit.Když jsem volala na PSSZ tak mi bylo sděleno,že jsem jí měla vést správně HPP na rodičáku a k tomu třeba DPČ na ten poloviční úvazek a pak by neschopenka připadala v úvahu,ale mě se to zdá jako nějaká blbost.Na PSSZ mě doporučují předělat za rok mzdy a udělat jí DPČ.Máte s tím někdo nějakou zkušenost?
Děkuji