Re: Dodatečně podepsané prohlášení
Dodatečně může podepsat prohlášení do 15.2.2017. Příjmy zdaněné srážkovou daní započítáte v RZD do ročního základu daně. Úhrnnou částku daně, ke které se váže dodatečně podepsané prohlášení vypíšete do tiskopisu Vyúčtování daně vybírané srážkou.
Do 30 dnů by bylo do včerejška, ale on teprve chce podepsat.... Jedině pozměnit datum podpisu.
Nejméně práce budete mít v případě, že podepíše teď, uplatníte zálohovou daň a na začátku 2017 si podá daňové přiznání, kde zohlední i tu srážkovou daň, která už je odvedená.
Vy nemusíte nic opravovat a on dostane sraženou daň zpátky.
ještě jednou já..
když podepíše jako 18.10. tedy do 30dnů, nemusím opravovat ten již vyplacený měsíc kde byla srážková daň? nechám za září srážkovou, v říjnu bude zálohová a potom si podá daňové přiznání ,kde si jako odvedenou daň dá i srážkovou i zálohovou a to se mu vrátí?
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
19. 10. 2016 8:15
Dobrý den,
mám zaměstnance -důchodce na dohodu o provedení práce od 19.9.2016. Nepodepsal v září prohlášení - odvedla jsem srážkovou daň. Teď chce podepsat zpětně, jelikož daň chce vrátit. Může podepsat zpětně a co to bude znamenat pro mne, jako mzdovou?
Děkuji