Dobrý den, jedna firma ze zahraničí nám nedoplatila fa (nedoplatek je 52 tis. Kč) z loňského roku a sdělila nám, že už ji nedoplatí, protože ji už od zákazníka také nedostane doplacenou. Co s tím? Chtějí po mě opravný daňový doklad. Já bych si ale raději udělala odpis pohledávky. Byl by to daňový odpis? Mohu vůbec vystavit dobropis na službu, která se vztahuje k loňskému roku? Děkuji moc za názory.
Re: odpis pohledávky daňový?
faktura byla splatná 5.1.2016. Oni to po nás ale chtějí zrušit. ODD vystavovat nechci a myslím, že to asi ani moc nejde. Napadá mě jen ten odpis, což by asi bylo nedaňově ??? Jedná se ale ještě o propojenou osobu. Děkuji
Re: odpis pohledávky daňový?
jestli jde o spojenou osobu, tak nelze tvořit daňovou OP můžete odepsat nedaňově, ale myslím, že by toto měl rozhodnout odpovědný pracovník
21. 10. 2016 6:20
Dobrý den,
jedna firma ze zahraničí nám nedoplatila fa (nedoplatek je 52 tis. Kč) z loňského roku a sdělila nám, že už ji nedoplatí, protože ji už od zákazníka také nedostane doplacenou. Co s tím? Chtějí po mě opravný daňový doklad. Já bych si ale raději udělala odpis pohledávky. Byl by to daňový odpis? Mohu vůbec vystavit dobropis na službu, která se vztahuje k loňskému roku? Děkuji moc za názory.