Re: Dlužná faktura - klient nekomunikuje
Já klientovi nedám daňové přiznání, nezpracuji mzdy. Ale pokud i to nepomůže tak, s ním končím a nedám nic z ruky dokud nezaplatí.
Psala jsem to tu už cca před rokem a půl..... posílal mi mailem KOPIE dokladů, žádné originály jsem mu nezadržovala, provedla jsem rekonstrukci účta za dva roky zpětně a až to bylo hotové a přiznání podané, odmítl zaplatit, že chci nehorázné peníze, trvalo mi to dlouho atd atd.... a požadoval zaslání účetních sestav ( deník, hl.kniha atd) to jsem odmítla a podal na mě žalobu, já na něj po poradě s právníkem protižalobu za neuhrazenou práci někdy na podzim 2014 a dodnes probíhá soud.....
Věřte, že klient, který má samé průšvihy Vas k soudu jen tak nedá. Mě zaráží fakt, že situace na úřadu není dobrá a jemu je to naprosto jedno. Mě osobně to dost štve, protože spolupráce probíhala naprosto v pořádku a nechápu, co se to najednou stalo.
Já Vás samozřejmě nechci od spravedlivého soudu odrazovat, také jsem byla odhodlaná se s ním zpočátku soudit, dnes bych již tuto cestu nevolila...i když pravděpodobně soudy někdy v budoucnu vyhraju stejně pravděpodobně žádné peníze z pana majitele již nedostanu.......
To mne mrzí. Také nechci, aby to tak dopadlo. Ale přece není správné požadovat službu...v tomto případě velmi náročné zpracování agendy a pak nezaplatit a schovávat se. Do obchodu jdou lidé také s tím, že pokud něco chtějí, bude je to něco stát.
Mě zatím vždy stačilo nedat z ruky hotové výplaty nebo hotové přiznání k DPH dokud nebyla platba na účtě. A v jednom těžším případě jsem si řekla o jeden měsíc navíc - jako předplatbu a zdůvodnila jsem to tím že jsem v něj ztratila důvěru. Dodnes je mým klientem a občas to na mě vytahuje a pochechtává se.
Dobrý den, stalo se mi něco podobného. Soudy jsou zdlouhavé a
proto jsem zvolila podání návrhu na insolvenci. Mimo jiné je potřeba uvézt více dlužníku, což z účta máte.
Reakce byla velmi rychlá, jakmile mu to došlo do datovky, že je na něj podána insolvence, do 3 dnů jsem měla peníze na účtě, poslala jsem zpětvzetí návrhu, potom mu vše předala protokolem a okamžitě ukončila spolupráci.
Chtěli smlouvu na vedení účta + neuhrazené faktury. Komunikaci, že jsem se snažila vymoci sama + jsem podepsala (s ověřeným podpisem) smlouvu o převodu pohledávky. Doporučeně jsem informovala původního dlužníka, že došlo k prodeji pohledávek.
Také bych šla cestou odprodeje pohledávky. Než se soudit s výsledkem nejistým (ačkoli vyhrajete není zde jistota, že peníze opravdu dostanete) tak raději dostat méně, ale mít čistou hlavu a klid. Společnosti vykupující pohledávky mají své cesty jak z dlužníků peníze dostat.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
21. 10. 2016 11:04
Dobrý den,
mohli by jste mi poradit jak by jste postupovali v případě, že Vám klient dluží za zpracované účetnictví značnou částku a od chvíle kdy mělo dojít k doplacení se nechává zapírat, nebere mobil, nereaguje na emaily ani sms? Jeho účetní agendu jsem zpracoval a chci za ni dostat zaplaceno. Opravdu jsem již vyčerpal všechny varianty, které mě napadli. Na FU jsou velké problémy a klientovi to je nejspíš úplně jedno. Je to již několik týdnů a situace je již neúnosná. Musí být přece možnost jak ho přimět k dořešení všech záležitostí. Moc děkuji za podněty.