Re: leasing a soukr.jízdy - moc potřebuj
Já mám smlouvu se zaměstnancem o soukromém používání os. automobilu, který je na leasing. Je mu přidaňováno 1 % z ceny vozu. U pohonných hmot krátím poměrem soukromě ujetých kilometrů DPH a náklady. Ostatní náklady normálně uplatňuji do DPH i daně z příjmu.
U nákladního auta dodaňuji i DPH z leasingu.
Re: leasing a soukr.jízdy - moc potřebuj
Musí se ale vést Kniha jízd firemního vozidla a zde vykazují zaměstnanci i soukr. km - každý měsíc mi knihy předkládají a vzhledem k tomu, že jsme měsíční plátci, DPH ze soukr. km odvádíme každý měsíc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
29. 9. 2005 11:08
Auto osobní (ojeté) zakoupeno na leasing. Je asi z 50% využíváno i soukromě.
1. čas.rozlišení na konci roku v uzávěrce snížit na polovinu nebo dát do příjmů 50% a ponechat celou částku ve výdajích
2. Opravy a všechny související náklady s provozem ponechat 100% ve výdajích a k tomu v uzávěrkových operacích dát do příjmů 50% z celkové částky těchto nákladů
3. Pokud je nájemce leasingového auta plátce DPH, na vstupu si nemohl vůbec uplatnit DPH (doklad od leas.společnosti ani DPH nerozepisuje), nemusí krátit DPH na vstupu u oprav PHM a dalších souvisejících výdajů s provozem auta. Tak jsme to pochopili z informací na stránkách MF. Je to tak dobře? Tj. DPH z PHMa všech ost. výdajů si mohu dle dokladů uplatnit celou, Ve výdajích za rok budu mít celkem provozní náklady (dle bodu 2) v cenách bez DPH. a 50% z této částky bez daně dáme do příjmů.
Marta