Re: Nižší mzda než minimální
Dny nemoci (kalendářní) se nepočítají do min. vyměřovacího základu.
To bude asi problém, když Vám to vyskočilo až teď.
Jinak Vy musíte vědět, jestli jí máte srážet aspoň z minima ZP nebo ne.
Ona musí doložit, že je v kategorii - pečující celodenně a řádně o děti do.... let, že to má nahlášeno na ZP a pak do minima nesrážíte.
Její měsíční hrubá mzda dělá nad 10tis.Kč, takřže nebylo třeba jí něco dopočítávat. Ta situace vznikla až teď při prvních třech dnech neplacené nemocenské. Pravděpodobně mi nic nedoloží, tak pak mi vzniká povinnost do minima doplatit. Je to tak?
Její hrubá měsíční mzda 11600,- Kč za poloviční úvazek 4 hod denně. Nemoc od 13.10. do 17.10. Náhrada mzdy 0,- Kč. Průměr na náhrady 131,77Kč, ještě má dovolenou od 24.10 do 27.10 tj. 2109,- Kč za dovolenou celkem vychází k výplatě 8759,- Kč.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
24. 10. 2016 11:52
Dobrý den. Zaměstnankyně pracuje u nás na zkrácený úvazek 4 hod denně, má dvě malé děti chodící do školky. Tento měsíc byla nemocná a to 5 dní z toho 3 pracovní, za což nedostane nic. Ale tím se jí sníží mzda a mě počítač hlásí, že je mzda nižší než minimální, její hodinová mzda je přes 100,- Kč. Myslím si, že tomto případě nic nedoplácí do minima. Na ZP si hlásí sama, že má zkrácený úvazek a pak pečuje o děti? (za ni je plátcem stát) My jsme ji přihlásili přihláškou s kódem P. Prosím o kontrolu, je to dobře?