Re: opravna kopírek a vlastní oprava
Počkejte si na reakci někoho dalšího, já jsem v tomto pouze teoretik a nerada bych vám psala bludy.
materiál použitý při opravě - pokud máte např. na účtu 112, pak vydáte do spotřeby a máte v nákladech
vlastní služby bych při opravě neaktivovala, je to v nákladech přes mzdy ... něco jiného by bylo, kdyby touto činností vznikalo něco nového, pak aktivace ano, ale v tomto případě si myslím, že by to bylo zbytečné
Já mám podobnou situaci. Jde o autoservis a mají služební vozidla, která potřebují někdy opravit nebo nabourají. Teď mi dali vydanou fakturu na 15000,- Kč -. Co s tím Je to nad 10000,- je vystavena faktura vydaná. Jak prosím Evi zaúčtovat? Je vidět, že máte praxi a já jsem se s tím ještě nesetkal. A na jaké účty ? A je vůbec správné vystavit fakturu. I když zase je fakt, potřebují dostat ND ze skladu. A pojištovna také požaduje fakturu. Moc , moc děkuji Lumír
spotřeba ND - výdejkou bez faktury
vlastní práce - účetně bych neaktivovala - náklady již jsou dané přes mzdy
pro pojišťovnu vytvořit něco jako "vyčíslení nákladů na opravu - vnitrofaktura" - slouží to opravdu jen pro pojišťovnu, nic se neúčtuje
napíše se tam hodnota práce bez marže - např. s textem dílenská oprava, a pak se tam vyčíslí náklady na náhradní díly a externí služby
a nikde se nebude dph vyčíslovat - není to zdanitelné plnění
takže tu vaši vystavenou fakturu stornujte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
24. 10. 2016 11:53
Dobrý den , jak správně postupovat když opravna kopírek, plátce dph, sr.o. si opraví za 15.000,- svoje vlastní zařízení. Má si vystavit fakturu sami na sebe s DPH nebo bez DPH. Vůbec nevím jak postupovat aby se mi to dostalo do nákladů a má se to dát do KH a přiznání k DPH vstup i výstup?
Předem moc díky za pomoc. Jan