Re: Zákon č. 499/2004 o archivaci
§ 87 Zrušovací ustanovení
Zrušuje se:
1. Zákon č. 97/1974 Sb., o archivnictví.
2. Vyhláška č. 101/1974 Sb., o uznávání archiválií za kulturní
památky a o zvýšené ochraně archiválií jako kulturních a
národních kulturních památek.
3. Vyhláška č. 102/1974 Sb., kterou se stanoví podrobnosti
převodu vlastnictví k archiváliím.
4. Vyhláška č. 117/1974 Sb., kterou se stanoví kritéria pro
posuzování písemností jako archiválií a podrobnosti
skartačního řízení.
5. Vyhláška č. 118/1974 Sb., o podnikových archivech.
6. Vyhláška č. 225/1988 Sb., o státních archivech a archivech
národních výborů.
Re: Zákon č. 499/2004 o archivaci
Mimochodem, po konzultacích z člověkem se Zemského archívu jsem zjistila, že se nás jako s.r.očka ten zákon, včetně vyhlášek o spisové službě skoro nedotýká, eboť nejsme dle zákona "určení původci". Takže až budu chtít tak předám archívu, ale nejspíš až při případné likvidaci firmy požadované dokumenty dle př. č. 1 tohoto zákona (archiválie) a jak si povedu spisovou službu je už jenom naše věc.Takže spíš se budeme držet jen uchovávání dokladů z účetnictví dle zákonů z tohoto rangu. Takže žádné schvalování spisového a skartačního rejstříku a podobné blbiny. :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
29. 9. 2005 14:08
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zákon č. 499/2004 Sb. nahrazuje zákon 97/1974 Sb. a i 343/1992 Sb.? Trošku v tom tápu, potřebuji si v dokumentaci pro ISO 9001 obnovit údaje a v TOS o archivaci mám uvedené stále odkazy na zákony č. 343/92 Sb. a vyhlášku č. 117/1974 Sb. Mohu tam napsat, že tyto předpisy byly nahrazeny zákonem č. 499/2004 Sb.? Díky za odpovědi.