Re: Sazba DPH - položení podlahy + jméno
V Aresu to samozřejmě nemá pod názvem Podlahářství, ale svoje jméno - to už jsem si ověřovala.
Takže protože jsme právnická osoba, tak by nám to měl tento člověk nafakturovat s PDP, jestli to chápu správně. Pro doplnění jenom uvádím, že nám udělal nivelační stěrku, a položil plovoucí podlahu vč. materiálu.
43.33.29 Tapetování a ostatní obkládání stěn a pokládání podlahových krytin j. n.
Zahrnuje:
- pokládání koberců, linolea a jiných pružných podlahových krytin, včetně příslušných
dokončovacích prací
- pokládání dřevěných obkladů stěn a podlah, včetně parket, a příslušné dokončovací práce, jako je pískování, voskování, tmelení atd.
Samozřejmě jsme plátci oba, ale náš dodavatel mě tak zmátl, protože na mne křičel v telefonu, že jako účetní bych měla vědět, jaké DPH by na jeho faktuře mělo být a protože neví, jestli jsme komerční nebo nekomerční odběratel, tak tam dal 15%. Takže jsem z takového jednání byla trochu vedle :o)).
Už jsem s ním ale jednala znovu a sdělil mi, že mi teda tu přenesenou udělá, když chci :o)). Tak jsem mu sdělila, aby vystavil takový doklad, který je v souladu se zákonem, protože si za něj nese sám zodpovědnost. Někteří řemeslníci jsou vážně trochu mimo mísu.
Děkuji ještě jednou všem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 10. 2016 10:05
Dobrý den, prosím o radu, obdržela jsem fakturu od podnikatele FO za položení podlahy, který jednak má ve faktuře název Podlahářství, ale nemá uvedeno jméno FO, což mi příjde divné - neměla by fyzická osoba uvádět do faktury svůj název podle toho jak je zaregistrovaná u živnostenského úřadu?
A potom u dodávky materiálu i samotné pokládky podlahy mi uvedl sazbu 15 % - je prosím nějaká možnost, kdy by mohl uplatnit v takovémto případě 15% sazbu DPH? A jestli ano, ve kterém § bych to našla? Provádíme rekonstrukci budovy naši společnosti a tento člověk nám pouze položil podlahu.
Poraďte mi, prosím. Děkuji předem.