Re: Fakturace firmě sídlící na Slovensku
Moc děkuji. Oni trvají na tom reverse charge. Ještě mě napadlo, jestli není nějaký rozdíl v tom, že ti slováci jsou pouze zprostředkovatelé té služby (té opravy). česká společnost, která sídlí v budově, kde probíhá oprava si musí veškeré služby objednávat přes tu slovenskou. Takže mi to fakturujeme té zprostředkovatelské firmě na Slovensku a oni to potom přefakturovávají zase sem do ČR. Omlouvám se, že je to takové zdlouhavé a děkuji za trpělivost.
Re: Fakturace firmě sídlící na Slovensku
>>>>>>>Dobrý den, prosím o radu. Prováděli jsem
>>>>>>>instalatérské
>>>>>>>práce na budově ČR, ale pro firmu sídlící na
>>>>>>>Slovensku. Firma je zaregistrovaná k DPH v ČR (má
>>>>>>>české IČ
>>>>>>>DPH), tudíž jsem vystavila fakturu v režimu přenesené
>>>>>>>daňové povinnosti. Nyní chce tato firma fakturu
>>>>>>>opravit na
>>>>>>>jejich slovenské DIČ s odůvodněním, že nemají v ČR v
>>>>>>>pobočku a vše bylo řízeno ze Slovenska. Nemám s tím
>>>>>>>vůbec zkušenosti. Má být tedy faktura v režimu nebo s
>>>>>>>DPH, když bude na slovenské DIČ?
>>>>>>>Moc děkuji za pomoc. JankaK
>>>>>>pokud tady nemají provozovnu, pak faktura dle §10
>>>>>>ZDPH
>>>>>>s DPH
>>>>>>ř. 1 přiznání a KH A.5
>>>>>
>>>>>Ještě jednou děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
31. 10. 2016 9:30
Dobrý den, prosím o radu. Prováděli jsem instalatérské práce na budově ČR, ale pro firmu sídlící na Slovensku. Firma je zaregistrovaná k DPH v ČR (má české IČ DPH), tudíž jsem vystavila fakturu v režimu přenesené daňové povinnosti. Nyní chce tato firma fakturu opravit na jejich slovenské DIČ s odůvodněním, že nemají v ČR v pobočku a vše bylo řízeno ze Slovenska. Nemám s tím vůbec zkušenosti. Má být tedy faktura v režimu nebo s DPH, když bude na slovenské DIČ?
Moc děkuji za pomoc. JankaK