Re: prosím,prosím JCD
1)Pro výpočet DPH použijete celní kurz účtujte podle svého 343/395, 395/343, jak Vám to SW umožňuje, nemusíte přímo 343/343)
2) Pro přepočet do účta použijete Váš interní kurz (takže vlastně nebude stejný základ pro výpočet DPH a základ do účetnictví-sklad, náklady....)
3)Pořád Vás trápí to zaokrouhlování, podle §38/4 se vypočtená daň zakrouhlí na desítky haléřů(pokud není psáno nahoru, dolů, platí matematicky, t.j. např.0,24=0,20 a 0,26=0,30
V zákoně do 31.12.2004 bylo uvedeno na desetihaléře nahoru, slovo "nahoru" bylo od 1.1.2005 vypuštěno, takže matematicky.
I kdyby jste uvedla daň v korunách matematicky zaokrouhlenou, svět se myslím nezboří.
Mějte se:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startují podzimní Dny Marianne. Nabízejí slevy až 70 % i výhody pro platby kartou
WhatsApp mění ceník: Za servisní zprávy a potvrzení objednávek budou firmy platit
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
30. 9. 2005 7:37
Dobrý den,
ptala jsem se Vás na otázku zda do daň.přiznání s JSD počítám zboží které je v eurech kurzem celnice nebo z naší směrnice.
bylo mi řečeno že do 343/343 dám kurz celnice a fakturu na zboží přepočtu kurzem naším.
pochopila jsem to dobře.??
a ještě teda když přepočítávám z JSD kurzem celnice mám si to hned zaokrouhlit??
př. Na JSD je zboží v eurech 8862,57 Kurz celnice 29,66 =262863,83 Kč - tuto částku mám dát na účet 343 řádek 260,340 a nebo zaokrouhlit na 262864? a když už zaokrouhlit tak nahoru nebo dolů podle 5?? nebo vždycky nahoru i když to vyjde třeba 262 863,26?
prosím poradte dekuji