Re: Posedy a DPH
Ja vasi rozpolcenost chapu a taky bych se v tom asi stourala.
Ale faktura, jak uz tu bylo mnohokrat receno, neni v zakone definovana. Takze klidne muzu vystavit i pri soukromem prodeji papir, ktery se bude jmenovat faktura ...... a nebo prodejni list a je to totez. Ale taky by mi vadilo to cislo, ktere dava tusit, ze pochazi z "podnikatelske" ciselne rady.
Re: Posedy a DPH
Přenesená povinnost je na stavebně-montážní on Vám je někam montoval? Je to jako u oken pokud si je jen koupíte pak je to zatíženo DPH a pokud Vám je vmontují je vč. práce a pak je to přenesená. Pokud vám je chtěl dodat jako občan má na to právo, pak měl vše správně a nemusel uvést IČ, DIČ a klidně jako občan může využít formulář na fakturaci (měl se s Vámi předem domluvit a cena by měla být bez DPH). Pokud upravíte a na fakturu dáte DIČ a je plátcem DPH pak myslím, že jste měli zatížit DPH.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
31. 10. 2016 17:18
Podnikatel FO plátce dPH nám prodal na fakturu 4 ks posedů stojících v lese.. Na faktuře neuvedl ani IČO ani DIČ a ještě napsal, že není plátce DPH. Pátráním a hovorem jsme došli k tomuto: podnikatel posedy nemá v účetnictví - nesouvisí s jeho podnikáním. Prodává nám je jako občan.
Já jsem ho tedy donutila dopsat na fakturu IČO i DIČ a fakturu dát do přenesené daňové povinnosti. Ale nejsem si jista, jestli mám pravdu. Asi kdyby prodal na smlouvu , tak bych vůbec nepátrala po tom zda to je či není podnikatel. Jak by to mělo být správně ? Děkuji za názory.