Re: OT Dnešní rozhovor k ZET - bez komen
super, platby kartou nepodéhají.....:-(
Ano, je to jednoduché.....
Jdu to rozběhat.
Re: OT Dnešní rozhovor k EET
Všechno je jinak? V článku mne zaujaly dvě věci:
1) "Pokud má někdo více typů živností, je na něm, zda přihlásí všechny už nyní, nebo až s tím, jak budou nabíhat jednotlivé fáze on-line tržeb"
Do teď jsem skutečně netušil, že se hlásím k nějakým živnostem. Ale asi to bude moje chyba.
2) "Pokud přijímáte platby kartou nebo jinak bezhotovostně, pak EET nepodléháte"
Zřejmě dosud nezveřejněný kotrmelec v nové metodice, kterou nám FS co nejdříve odtajní.
Je vidět, že pan Martin Janeček je skutečně muž na svém místě. Až bude další konkurs na jeho místo, dejte mi prosím vědět, řeknu to našemu vrátnému. Určitě by byl na tomto postu platnější než stávající pan generální.
Kdyby to nebylo tak zoufalé, tak je to opravdu k popukání... Každá běžná účetní o tom ví možná víc... Nebo fakt mění měsíc před začátkem metodiku? Všude se řeší eshopy, platební brány - a ono to je podle GFŘ vlastně tak jednoduché : -))
Re: OT Dnešní rozhovor k ZET
Kdyby se stát řídil jako firma, tak by takový zaměstnanec, který ani nezná co obsahují jím připravené zákony, dávno letěl.
Pan GŘ asi hned po škole nastoupil na FÚ, nic jiného než FÚ asi nezná, celý život honí daňové podvodníky a netuší, že jsou i lidi, co nepodvádí.
Připomíná mi Marečka Bendu, absolventa turbofakulty v Plzni. Ten také nic jiného než poslance nedělal. Netuší, že existuje i něco jiného než poslanecká sněmovna.
Hezký den!
Re: OT Dnešní rozhovor k ZET
Pavle, právě jsem dočetll Váš super příspěvek o pár řádků výše. Dle všeho jsme my nuzní vůbec nic nepochopili a oni to vlastně myslí dobře... a vůbec, všechno je jinak. Za měsíc to má vypuknout a teď tohle?Je jen veliká škoda, že se tyto informace nedostanou do širšího podvědomí tohoto národa a zůstane to na úrovni tohoto skvělého diskuzího fora. Díky za vše, jdu si nalít sklenku něčeho dobrého a budu rozjímat o tom co bylo, je a bude.
Každopádně líp už opravdu bylo.
Dobrou noc
Čtu článek až dnes... slovo "kartou" tam není uvedeno, z té věty vypadlo.... Zdalipak v časopisu Týden zůstalo?
Jsou to komedianti.
>>>http://www.etrzby.cz/cs/novinky_rozhovor-s-generalnim-reditelem-mesic-pred-startem-etrzeb
>
>Všechno je jinak? V článku mne zaujaly dvě věci:
>1) "Pokud má někdo více typů živností, je na něm, zda
>přihlásí všechny už nyní, nebo až s tím, jak budou
>nabíhat jednotlivé fáze on-line tržeb"
>Do teď jsem skutečně netušil, že se hlásím k nějakým
>živnostem. Ale asi to bude moje chyba.
>2) "Pokud přijímáte platby kartou nebo jinak
>bezhotovostně, pak EET nepodléháte"
>Zřejmě dosud nezveřejněný kotrmelec v nové metodice,
>kterou nám FS co nejdříve odtajní.
>
>Je vidět, že pan Martin Janeček je skutečně muž na
>svém místě. Až bude další konkurs na jeho místo, dejte mi
>prosím vědět, řeknu to našemu vrátnému. Určitě by byl
>na tomto postu platnější než stávající pan generální.
Před cca hodinou jsem si ten rozhovor uložila - před cca hodinou tam ještě bylo toto: "Systém je namířen na hotovostní tržby. Pokud přijímáte platby kartou nebo jinak bezhotovostně, pak EET nepodléháte." ... teď už tam je: "Pokud přijímáte platby bezhotovostně, pak EET nepodléháte."
Zřejmě už existuje ono ministerstvo, na kterém pracoval hlavní hrdina románu 1984. Měl za úkol opravovat staré informace v denících a časopisech, neboť vůdce se nemohl nikdy mýlit. Takže když v prognózách na příští rok bylo uvedeno, že rok bude příznivý a vyrobí se 196 000 párů dětských botiček, na konci roku musela být tato informace přepsána dle reality... Očividně by se vůdce zlobil, kdyby to promptně neopravili.
Hm, to odhalili blábol celkem brzo, tak to radši opravili. Jinak moc poučný článek, všechno je tak jednoduché, proč jenom my v tom furt hledáme nějaké problémy. By mě zajímalo, kdy se můžeme těšit na metodiku 2.0, možná pod stromeček. Hodně sil všem.
Re: OT Včerejší rozhovor k ZET
Cenzura již opravila:
"Pokud přijímáte platby bezhotovostně, pak EET nepodléháte."
Nesmysl s tím, že můžete požádat o údaje datovou schránkou ještě neopravili. Asi nestíhají
Jsem rád, že mohu žít pod vládou takovéto čestné vrchnosti.
Hezký den!
Re: OT Včerejší rozhovor k ZET
Pan GŘ mi připadá jako malej harant. "ono se to okno rozbilo".
Buď to řekl špatně, o tom svědčí, že to bylo i na etrzby.cz. Potom se mohl omluvit, že se přeřekl. Ale z jeho přednášek z něho čiší jak je arogantní.
Nebo to zvoral novinář. Potom nechápu, kdo má oprávnění věšet na etrzby.cz kdejaký blábol.
A datovou schránku skoro určitě nezvoral novinář. Mnoho jich ani neví co to je. Tu úředníci GFŘ na etrzby.cz ještě neopravili. Asi shání dárky na Vánoce.
Hezký den!
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
31. 10. 2016 17:27
http://www.etrzby.cz/cs/novinky_rozhovor-s-generalnim-reditelem-mesic-pred-startem-etrzeb