Re: OT: vánoční večírek a napracová směn
Nevím, z jakého jste kraje, ale obecně ty zástupy před branami docela prořídly.
Já se právě ptám ze zajímavosti - jedná se o mojí mamku. Právě že mi tohle jednání přijde od zaměstnavatele při nejmenším zvláštní. Určitě počítá, že si mu dělníci nebudou stěžovat... na druhou stranu je to podnik s tisícem zaměstnanců, takže to snad má podchycené. Spíš mě zajímal váš názor, moc vám za ně děkuji.
OT: ty davy prořídly i u nás na Vysočině, resp. ,,zbyla,, už jen elita z ÚP, kterým se nechce pracovat už min 5let
Proč by mělo být zvláštní ? Zaměstnavatel jim ještě dává prostor, aby si dobu napracovaly, kdy to bude vyhovovat jim, potom zřejmě bude postupovat podle toho výše zmíněného §, takže sám určí, kdy směnu nahradí. No a teprve v případě, že by to neudělal, by se jednalo o překážku na jeho straně.
přijde mi to zvláštní, protože se to týká vánočního večírku a potom hlavně vůči těm, kteří tam nepůjdou. On jim sice dá prostor si to nadělat, ale tak, za cenu toho jít na 2 dvanáctky po sobě, aby se tam stihli všichni prostřídat. Ale zákon to zam-teli umožňuje, tak proč by tak nejednal..
Já vůbec neříkám, že pro ně zaměstnavatel nic neudělá (samozřejmě je to od podniku pěkné gesto), jen mi tohle přijde prostě zvláštní, že si kvůli vánočnímu večírku musí nadělávat směnu jen ti, kteří mají odpolední (a kteří na ten večírek třeba vůbec nepůjdou). A mezi nimi jsou také maminky po RD, lidé bydlící i 45km od práce - večírek je pro ně pasé, protože třeba hlídání nebo doprava domů. Vůči těmto lidem mi to přijde nefér, proto dle mého názoru by bylo nařízení dovolené lepší, jenže plány jsou plány... A věřte mi, že ,,všichni,, rozhodně nechtějí samé výhody a žádné povinnosti - a už vůbec ne v tomto podniku.
To neberte osobně, to je jen taková všeobecná zkušenost ze zdejší diskuse. Vemte si, kdyby zaměstnavatel nařídil dovolenou, tak se to zase nebude líbit jiné části zaměstnanců, nikdy se nezavděčíte všem.
Pokud zaměstnavatel postupuje dle zákonů, je to OK. Pokud je to společnost s tisícem zaměstnanců, těžko tyto věci řešit individuálně....
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
2. 11. 2016 8:39
Dobré ráno všem,
ráda bych znala váš názor na následující:
Podnik, ve kterém se směnuje ranní odpolední, pořádá vánoční večírek. Ti, co mají ranní směnu, jsou z obliga, ale odpolední si musí směna napracovat. A to se týká i těch, kteří na večírek nejdou. I když je zde vůle jít do práce, podnik to nedovolí. Firma prostě na odpolední zavře a žádá po zaměstnancích, že si musí směnu napracovat.
Jaký je na to váš názor, není to spíš překážka ze strany zaměstnavatele? Děkuji za odpovědi