ZET a jeho smysl
Pro sebe v tom mám jasno, ale nikoho nenavádím.
Zásadně přijímám platby na účet a pokud by se ve stejném druhu činnosti něco ojediněle vyskytlo, tak to přijmu v hotovosti.
Deklarovaným smyslem ZET není buzerace podnikatelů ale výběr 18 miliard do státního rozpočtu. O případnou pokutu se budu s vrchností soudit.
Pořizovat si HW a SW s ohledem na očekávané příjmy v hotovosti není proporcionální.
Věřím, že alespoň na soudech jsou myslící bytosti, když už nejsou na GFŘ, MF a v Parlamentu ČR.
Hlavně se z nich nepo......
Hezký den!
Re: ZET a jeho smysl
Já už jsem to tu řešila / i s našim daň.poradcem/,, když mi dá 2x za rok někdo hotovost - dám si ji na svůj účet a zašlu jako uhradu faktury
/fyzická osoba zašle s.r.o./ je to sice obcházení zákona - ale přece nebudeme kvůli každé blbině co naši neschopní politici schválí dělat "stojky"
víte jak je to - zloděj kříčí chyťte zloděje
Re: ZET a jeho smysl
LK,
bude to takový objem dat, že to ty šmejdi nemůžou zkontrolovat.
Já přiznávám i příjmy v hotovosti. Budu ignorovat momentální rozmar momentálně vládnoucí vrchnosti a budu věřit v soudní moc. V zákonodárnou a výkonnou moc nevěřím již dávno.
Ale většinu příjmů mám na účet a ty platby v hotovosti jsou skutečně ojedinělé.
Hezký den!
OT: ZET a pojištění daňového poradce
>>Vy si myslíte, že odběratel poběží na FU se
>>stvrzenkou, když není schopný zaplatit částku z účtu ?!
>no uvidíme - co dalšího /jakou kravinu/ zase vymyslí
>naše "nezaplatitelní"
Nemusí na FÚ běžet, stačí když na
Daňovém portálu kliknou na "Ověření účtenky"
https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/uct/overeni.faces
PS. Dobrý prostředek pro případnou likvidaci konkurence.
>ale jaksi bylo jaksi bude - a nezapomínejte - co zákon
>to jiný názor na výklad - takže sehnat dobrého daň.
>poradce.
Tak mě napadá, je v kompetenci daňových poradců poskytovat výklad k tomuto zákonu? Bude to spadat pod jejich profesní pojištění?
Re: OT: ZET a pojištění daňového poradce
Já vím, že bych do případného soudu nešla, tedy jsem všem klientům sdělila, že hotovost nebrat s vyjímkou výjimečných plateb přímo s podnikáním nesouvisejících (šrot, prodej majetku,pojistná událost,...) pokud některý ze zákazníků bude trvat na úhradě v hotovosti jedině složením na účet.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
2. 11. 2016 13:13
Jde mi o ojedinělé platby. Např. my si ve firmě řekneme, že nebudeme přijímat platby faktur v hotovosti, ale přesto se jedna platba realizuje. Je třeba se hned po tomto zaevidovat do EET nebo je možné teoreticky "počkat", zda se vyskytne další "ojedinělá" platba?? Chceme totiž zrušit hotovostní platby faktur, jenže ono se něco řekne a skutečnost bude třeba jiná. Jak postupovat?? Pořád nad tím dumám, protože nevěřím tomu, že se nám to podaří dodržet. Jaký na to máte názor, resp. co na to metodici z ministerstva? Děkuji.