Re: fakturace prací na Slovensko
My jsme registrovaní jako plátci DPH na Slov. - nemáme tam ale sídlo, fakturujeme Slovákům, kteří jsou plátci a mají tam sídlo - máme jim provádět demontáž dveří, dodávku a zabudování nových dveří. Vystavila jsem jim zálohu - vč. DPH - v domění, že my jsme plátci SK, oni jsou plátci SK, nemovitost na Slov, tak bude fakturace vč. slov. DPH a odvod DPH na Slov. Ale nedalo mi to a hledám a hledám a zjišťuji, že bychom to mohli fakturovat bez DPH a oni by dodanili s poznámkou že daň odvede příjemce služby a nemovitost se nachází mimo území ČR.
Když budete fakturovat s vaším slovenským DIČ, tak pokud nemají ve stavebnictví PDP bude to se slovenskou DPH, pokud s vaším českým DIČ, bude jak popsáno výše.
Nevím, jestli to tak ještě funguje, ale kdykoli jsem potřebovala poradit se slovenskými daněmi, volala jsem na Daňový úrad Bratislava a vždy mi dobře poradili i s odkazem na §§ jejich zákonů.
https://www.financnasprava.sk/sk/institucie/institucia/_0067dc76-7a10-044b-b67f-1e33db19eb48
No tak jsem si to ještě jednou přečetla - asi jsem to špatně pochopila a přečetla - je tam uveden český plátce a není uvedeno, že má slovenské DIČ - takž pokud jsem registrovaní jako plátci DPH na Slov. a provádíme tam stavební práce pro jiného slov. plátce tak se slov. DPH - pokud ovšem nemají PDP, potom by to bylo bez DPH a bylo by dodanění příjemcem.
>>>>>>Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost s fakturací
>>>>>>prací - demontáž dveří, zabudování nových dveří do
>>>>>>stavby - mají také jako my přenesenou daňovou
>>>>>>povinnost?
>>>>>>Děkuji
>>>>>
>>>>>záleží na koho fakturujete, pokud na plátce,
>>>>>přenesete
>>>>>na něj daňovou povinnost , § 10, vy ř. 26 bez daně a
>>>>>mimo KH
>>>>>pokud na neplátce, přihlásíte se v sk k plátcovství a
>>>>>odvedete dph tam, místo plnění je tam, kde se práce
>>>>>provádí
>>>>My jsme registrovaní jako plátci DPH na Slov. -
>>>>nemáme
>>>>tam ale sídlo, fakturujeme Slovákům, kteří jsou
>>>>plátci
>>>>a mají tam sídlo - máme jim provádět demontáž dveří,
>>>>dodávku a zabudování nových dveří. Vystavila jsem jim
>>>>zálohu - vč. DPH - v domění, že my jsme plátci SK,
>>>>oni
>>>>jsou plátci SK, nemovitost na Slov, tak bude
>>>>fakturace
>>>>vč. slov. DPH a odvod DPH na Slov. Ale nedalo mi to
>>>>a
>>>>hledám a hledám a zjišťuji, že bychom to mohli
>>>>fakturovat bez DPH a oni by dodanili s poznámkou že
>>>>daň
>>>>odvede příjemce služby a nemovitost se nachází mimo
>>>>území
>>>>ČR.
>>>Když budete fakturovat s vaším slovenským DIČ, tak
>>>pokud nemají ve stavebnictví PDP bude to se
>>>slovenskou
>>>DPH, pokud s vaším českým DIČ, bude jak popsáno výše.
>>Budu fa s naším slov. DIČ ale hledala jsem a na
>>www.ucetnikavarna.cz/archiv/dokument/doc jsem na str.
>>3
>>našla, že bychom to měli fakturovat jako revers-chargé
>>-
>>teda jestli to dobře chápu - začínám v tom lítat..
>Pokud jste na SK registrováni podle § 5 jejich zákona o DPH, tak fakturujete bez DPH pro plátce, on má povinnost odvést DPH na SK, ale samozřejmě si bude i nárokovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
2. 11. 2016 14:24
Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost s fakturací prací - demontáž dveří, zabudování nových dveří do stavby - mají také jako my přenesenou daňovou povinnost? Děkuji