Re: DPPO - podání v lednu? problém?
no nevím, jestli to je úplně jedno (možná je)
Nějak mám zafixováno, že DPFO s žádostí o vratku daně se nemá podávat v lednu, kvůli lhůtám pro vyměření, pak je problém s tou vratkou.
Nejsem v tom úplně kovaná, dańový řád neznám tak dobře.
Třeba se někdo přidá.
U DPPO se stejně o vratku žádá zvlášť, není to součástí formuláře, ale taky mě to napadlo :o).
žádost podaná v lednu je předčasná
V případě, že je daňové přiznání podáno velmi brzo, např. již v lednu, bude muset daňový poplatník podat žádost o vrácení přeplatku znovu v pozdějším termínu. Pro finanční úřad, přesto že je žádost o vrácení přeplatku součástí formuláře pro daňové přiznání, se jedná o dvě samostatná podání. Žádosti o vrácení přeplatku lze vyhovět pouze tehdy, jestliže vratitelný přeplatek vznikne ve lhůtě do 60 dnů od podání žádosti. Daň je však pro tyto účely z výše uvedených důvodů vyměřena až 1. dubna a přeplatek fyzicky vznikne až následující den, tedy 2. dubna. Při podání žádosti v lednu tak do 60 dnů přeplatek nevznikne a žádost je zamítnuta. Daňový poplatník musí podat novou žádost o vrácení přeplatku tak, aby k jeho vzniku došlo právě v šedesátidenní lhůtě uvedené v § 155 odst. 3 daňového řádu
http://zpravy.alfa9.cz/absolutenm/templates/zprava.aspx?a=39007
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
3. 11. 2016 8:58
Dobrý den, zajímalo by mě, zda je možné podat Přiznání k dani z příjmů právnických osob za rok 2016 už během ledna 2017 nebo je lepší ho podat až v březnu. Děkuji za názory.