ZP u přechodu z bakal. na magist.studium

• (neregistrovaný)

30. 9. 2005 12:41

Prosím o radu:
    Moje dcera ukončila řádně bakalařské studium na konci května 2005.Vykonala zkoušku a dále byla přijata na magisterské studium s tím,že zápis do tohoto studia byl 13.9.2005.Od července 2005 je na brigádě na dohodu o pracovní činnosti,kde si vydělala za červenec 1.802,-Kč hrubého.Když na tuto DPČ nastupovala,předložila zaměstnavateli diplom + sdělení o tom, že na základě vykonané zkoušky je přijata na magisterské studium.Toto sdělení ovšem zaměstnavatel nepovažoval za doklad o studiu a tudíž jí vyměřovací základ pro zdravotní pojištění počítal 7.185,-Kč.Takže odvedla na ZP 808,-Kč namísto pouze 82,-Kč.Má nárok žádat po nich rozdíl 726,-Kč vrátit zpět? Když jsem si volala na VZP,tak mi sdělili,že doklad o přijetí měli považovat jako doklad o studiu a až bude skutečně zapsaná,předloží doklad o studiu. Za srpen 2005 jí brali už jako studentku,jelikož jim ještě před uzávěrkou mezd za srpen 05 stihla doložit doklad o studiu a při odměně z DPČ 3.828,-Kč jí ZP strhli už pouze 4.5 % tj. 173,-Kč.
    Děkuji všem za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 9. 2005 19:33

Jiřka (neregistrovaný)

Re: ZP u přechodu z bakal. na magist.stu
      Ano, ať požaduje přepočítání a vrácení, protože ona je vlastně studentkou nepřetržitě. Měli uznat doklad o přijetí a později to ověřit dokladem o studiu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).