Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
30. 9. 2005 12:41
Prosím o radu:
Moje dcera ukončila řádně bakalařské studium na konci května 2005.Vykonala zkoušku a dále byla přijata na magisterské studium s tím,že zápis do tohoto studia byl 13.9.2005.Od července 2005 je na brigádě na dohodu o pracovní činnosti,kde si vydělala za červenec 1.802,-Kč hrubého.Když na tuto DPČ nastupovala,předložila zaměstnavateli diplom + sdělení o tom, že na základě vykonané zkoušky je přijata na magisterské studium.Toto sdělení ovšem zaměstnavatel nepovažoval za doklad o studiu a tudíž jí vyměřovací základ pro zdravotní pojištění počítal 7.185,-Kč.Takže odvedla na ZP 808,-Kč namísto pouze 82,-Kč.Má nárok žádat po nich rozdíl 726,-Kč vrátit zpět? Když jsem si volala na VZP,tak mi sdělili,že doklad o přijetí měli považovat jako doklad o studiu a až bude skutečně zapsaná,předloží doklad o studiu. Za srpen 2005 jí brali už jako studentku,jelikož jim ještě před uzávěrkou mezd za srpen 05 stihla doložit doklad o studiu a při odměně z DPČ 3.828,-Kč jí ZP strhli už pouze 4.5 % tj. 173,-Kč.
Děkuji všem za odpovědi.