Re: faktura přijatá za služby z EU
No toho se právě obávám, že jim jednatel neuvedl své dič a proto tu platbu vystavili takto. Fakturu se z něj snažím vymámit už asi přes týden. Takže nevím jak bude ta vypadat. Pokud ho neuvedl a firma v zahr. dph již odvedla tak mě asi nezbývá nic jiného než zaplatit i s dph (což už se stalo) a celou fakturu i včetně dph dát do nákladů, že?
děkuji moc
ano, celou fakturu (pokud ještě nějakou dostanete) do nákladů
navíc ze základu DPH jste povinni odvést dle §108/1/c ZDPH DPH na výstupu do ř. 12 (předpokládám, že dodavatel je ze 3. země) a pokud máte nárok na odpočet DPH, uvedete do ř. 43 přiznání
ZD uvedete do KH A.2
ne jedná se o firmu z irska. Myslela jsem, že v tomto případě, když Vat odvede firma v irsku, že já už platbu nebudu zahrnovat do DPH a nic z ní odvádět. Nebo se mýlím?
děkuji moc za vysvětlení toho je moje první fakturace ze zahraničí a ještě takováto zpackaná
takže tam není jako odběratel uvedena vaše firma, ale jednatel
pokud vám dodavatel nebude ochotný opravit na DD kupujícího a vrátit vám DPH, a doklad budete chtít dát do účta s.r.o., pak jde o plnění s místem plnění v ČR dle §9/1 ZDPH a dle §108/1/c ZDPH jste povinni dovést DPH na výstupu v ř. 5 přiznání
při kontrole FÚ můžete být vyzváni k prokázání nároku na odpočet DPH, protože DD nebude mít všechny náležitosti
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
7. 11. 2016 7:34
Dobrý den,
moc prosím o radu. Dostala jsem doklad za IT služby(webové úložiště)
jako poskytovatel je tam uvedena firma z EU a její VAT ID a čátka je vyčíslená v eurech + je tam vyčísleno VAT 21% také v eurech. částka se platila celá
Jsme plátci DPH
předpokládám správně, že místem plnění je dle zákona místo příjemce služby
předpokládám, že kurz bude použit: kurz ČNB v den poskytnutí služby
mám povinnost přiznat daň na výstupu a zároveň si můžu daň odečíst na vstupu, že?
zatím jsem nebyla schopna získat fakturu mám pouze doklad o platbě.
mělo by jít o reversch charge, že jestli se nemýlím a mělo by to být uvedené na faktruře
děkuji moc za rady